Petitchef

Tort fluture

Desert
4 porții
30 min
60 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Blat:

8 oua

8 linguri zahar

8 linguri faina

un praf de copt


Crema:

6 oua

12 linguri zahar

1 pachet unt

2 plicuri zahar vanilat

fructe ananas


portocale.kiwi etc


Ornat:

400 ml frisca lichida

4 linguri zahar pudra

1 plic zahar vanilat

2 linguri smantana

Preparare

  • Se procedeaza ca la orice pandispan, se taie in trei pe orizontala si se insiropeaza.
  • Ouale se bat spuma cu zaharul si se pun la fiert pe baie de aburi, se bate incontinuu pana se formeaza o crema grasa,s e adauga vanilia si se lasa la racit. Cand e rece se mixeaza cu untul.
  • Montam tortul in tava cu inel detasabil astfel: blat-fructe- crema, blat-fructe-crema, blat-fructe-crema.
    Dam tortul la rece pt o ora, detasam inelul si taiem tortul in doua parti egale pe vertical.
  • Intoarcem cele doua parti spate in spate si taiem in doua astfel incat sa formam aripioarele fluturasului.

Poze

Tort fluture, poza 1Tort fluture, poza 2Tort fluture, poza 3




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort diplomat - fluture
Tort diplomat - fluture
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cu fructe si ciocolata
Tort cu fructe si ciocolata
8 porții
2 ore
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort cu fructe
Tort cu fructe
8 porții
2 ore
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
3 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: