Petitchef

Tort cu fructe si ciocolata

Desert
8 porții
1 oră
1 oră
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Ai nevoie de o forma cu peretii detasabili, cu diametrul de 22/23 cm si de:

Ingrediente pentru blat (foto 1)

1. 6 oua, separate albusurile de galbenusuri

2. 125 gr faina

3. 150 gr unt moale

4. 150 gr zahar pudra

5. 140 gr ciocolata amaruie (am folosit Schogetten)

6. un plic zahar vanilat

7. un varf de cutit de praf de copt

8. un strop de unt si faina pentru tapetatul formei


Ingrediente pentru umplutura:

1. 500 ml smantana pentru frisca

2. un plic zahar vanilat

3. 2 fructe de kiwi taiate felii


Decor:

1. 2 fructe de kiwi

2. 3 felii ananas din compot

3. cateva cirese

4. cateva capsuni

5. 2 felii de portocala

6. 350 gr ciocolata neagra de menaj

7. un bat de frigaruie

Preparare

  • Desigur ca cine gateste cu aparatul foto atarnat de gat cunoaste importanta luminii naturale si experimenteaza, dupa caz, frustrarea de a avea o bucatarie prost iluminata. Trecand, cu bombaneala aferenta, peste acest inconvenient (major!), mi-am facut curaj sa pun si cateva fotografii cu pasi din timpul prepararii. Cu timpul, sper ca voi reusi sa sintetizez mai bine in imagini, aceasta este o prima tentativa, primiti-o cu indulgenta :) .

    Un tort aniversar, facut cu tot amoriul, pentru sotul meu.


    Fundul tavii il tapetezi cu un cerc taiat din hartie de copt iar peretii ii ungi cu putin unt si ii tapetezi cu faina. Preincalzesti cuptorul la 160 de grade.
    Separi albusurile de galbenusuri, albusurile le bati spuma si le pui la frigider. Ciocolata o topesti la bain marie cu un strop din unt, apoi intr-un vas amesteci ciocolata topita, untul, zaharul pudra, zaharul vanilat, galbenusurile. Faina o amesteci cu praful de copt si o adaugi in vas (foto 2), mixezi bine (foto 3) apoi adaugi spuma de albusuri cu ajutorul unei spatule, incorporand-o cu miscari de jos in sus (foto 4), compozitia devenind pufoasa, aerata. Dai la cuptor pentru 60 de min, pana cand o scobitoare infipta in mijloc iese curata. Cand e gata, lasi blatul cateva minute in forma, apoi il scoti, il lasi sa se raceasca pe un gratar si apoi il tai pe din doua.

    Pregatesti fructele (foto 5) . Bati frisca cu zaharul vanilat si o imparti in doua. Cu jumatate ungi primul blat, asezi rondelele de la doua fructe kiwi (foto 6), mai ungi cu putina frisca, acoperi cu al doilea blat si acoperi intreg tortul cu frisca (foto 7).
    Am batut cei 500 de ml de frisca si am ramas cu un bol mic in plus, de pus la cafea :), deci cred ca strict pentru tort si 400 de ml sunt de ajuns.. Ornezi tortul dupa inspiratie si il dai la frigider.

    Intre timp te ocupi de "gardut" astfel: topesti 350 gr ciocolata de menaj la bain-marie. Pe o bucata de hartie de copt intinzi o foaie de ciocolata ceva mai mare decat o coala A4. Alaturi asezi un bat de frigaruie pe o hartie de copt si torni si peste el un dreptunghi de ciocolata (cel pe care vei scrie urarile).

    Imediat cum ciocolata devine mata (la 4-5 min dupa ce ai intins-o) trasezi cu un cutit incins in foc (eu am aprins alaturi o lumanare prin care am tot trecut cutitul) taieturi pe verticala si orizontala. Lasi 1-2 ore sa se intareasca ciocolata si apoi decorezi torul, il prinzi cu o panglica si il lasi la frigider pana cand il servesti. Pofta buna!

Poze

Tort cu fructe si ciocolata, poza 1Tort cu fructe si ciocolata, poza 2Tort cu fructe si ciocolata, poza 3


Comentarii (13):

05/01/2017

Am gatit aceasta reteta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/03/2015

Putine fructe

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/12/2013

Super delicios

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/03/2014

Comercial

(0) (0) Abuz
29/01/2014

Fuarte gustos

(0) (0) Abuz
29/06/2013

Super

(0) (0) Abuz
30/03/2013

Arata super

(0) (0) Abuz
26/03/2013

Bun

(0) (0) Abuz
31/01/2013

Esti praf

(0) (0) Abuz
30/01/2013

Super

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu fructe, ness si ciocolata
Tort cu fructe,ness si ciocolata
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort cu fructe și cappuccino
Tort cu fructe și cappuccino
15 porții
7 ore
Ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseSalata de fructe, desertul perfect!Salata de fructe, desertul perfect!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: