Petitchef

Tort cu capsune si crema de iaurt

Pentru ca tot a fost 1 Iunie,am zis sa sarbatorim si noi copiii din noi cu un tort chiar daca suntem copii mai mari si nu mai primim jucarii,macar o prajitura sa ne faca sa ne amintim de anii cand eram copiii.Acest tort l-am mai facut si de ziua mea,dar nu cu fructe ci cu ciocolata si ness, si pentru ca a avut mare succes am considerat ca merita reeditat

Desert
8 porții
30 min
1 oră
Ușor
141 Kcal

Ingrediente

8

Pentru blat am folosit:

Cost estimat: 1.47 (0.18€/porție)

Preparare

  • Etapa 1 - Tort cu capsune si crema de iaurt
    Se separa albusul de galbenus,albusurile le batem spuma tare,apoi adaugam zaharul si mixam pana cand se formeaza ca o bezea si zaharul s-a topit (se poate face mai simplu cu zahar pudra dar eu nu am avut).Separat galbenusurile se amesteca cu uleiul (eu am pus pe rand uleiul nu tot odata) pana cand se ingroasa (ca o maioneza) si se adauga apoi peste bezeaua deja formata,adaugam si faina,cacao si se amesteca pana cand compozitia s-a omogenizat. Aluatul astfel obtinut se pune intr-o foma de tort detasabila si se da la copt,aluatul fiind foarte putin se va coace repede asa ca stati cu ochii pe cuptor. La mine cred ca nu a durat mai mult de 15 minute. Pana cand blatul s-a copt si racit am trecut la crema.
  • Etapa 2 - Tort cu capsune si crema de iaurt
    Am folosit:

    500 ml frisca lichida

    500 ml iaurt

    200 gr zahar pudra

    3 plicuri gelatina praf

    esenta capsune

    Frisca se bate pana cand se intareste,dupa ce s-a intarit se adauga zaharul (eu tot zahar tos am pus si am amestecat un pic mai mult ca sa se topeasca),gelatina se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj (eu am avut din cea care nu se fierbe,daca aveti din cea care se fierbe trebuie sa o lasati sa se raceasca inainte de a o adauga) si se adauga peste iaurt,amestecam bine ca sa se omogenizeze compozitia si apoi amestecam iaurtul si frisca, amestecam usor toata compozitia. Intre timp blatul s-a copt si racit, l-am asezat in forma detasabila (il scosesem pentru a se raci),am turnat crema de iaurt peste blat si pe margine am decorat cu capsune.L-am lasat la frigider in forma pana a 2-a zi pentru ca gelatina sa isi faca treaba si apoi….l-am papat cu viteza luminii pentru ca a fost delicios,usor si racoros.

    Pofta mare!

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 141Kcal
  • Carbo: 16.4g
  • Grăsimi: 6.3g
  • Grăsimi sat.: 1.3g
  • Proteine: 4.2g
  • Fibre: 0.7g
  • Zahăr: 10.9g
  • ProPoints: 4
  • SmartPoints: 6
Informații nutriționale pentru 1 porție (48g)

Rețete inrudite

YouTube

Tort cu capsune


Întrebări:




Comentarii (18):

13/07/2016

Eu ador asa de mult tortul cu capsuni deci da Excelent!!! a esit foarte bine sa faceti mai departe asa ca este bine...

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/06/2016

3 plicuri cu gelatina pentru 250 ml sau pentru 500?

(0) (0) Abuz
13/02/2015

Super fain

(0) (0) Abuz
28/12/2014

Il fac si eu,fara gelatina,pentru ca iaurtul oricum da consistenta.

(0) (0) Abuz
22/06/2013

Super

(0) (0) Abuz
21/06/2013

Mai degraba cumpar din comert , ca tot asa il fac si ei.Cand faci o prajitura de casa macar aici sa folosim ingredienta naturale.

(0) (0) Abuz
21/06/2013

Tare bun, foarte bine arata . Abia astept sa-l fac.

(0) (0) Abuz
21/06/2013

Vreau si eu.

(0) (0) Abuz
mihai_d2013
mihai_d2013, 21/06/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
21/06/2013

Esenta capsune ? Cand sunt fructe proaspete? Retetele trebuiesc adaptate la fructele de sezon si la ingrediente cat mai naturale.

(0) (0) Abuz
danaszocs
Răspuns danaszocs:

Tu o poti face cum vrei...asta a fost viziunea mea!!!!!!!!!!!!


Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3 h 20 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort cifra
Tort cifra
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! 10 retete cu...capsune 10 retete cu...capsune

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează