Petitchef

Tort teren de fotbal

Desert
6 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Ciocolata impreuna cu laptele se pun intr-un bol si se baga in cuptorul cu microunde timp de un minut la putere maxima . Se scoate , se amesteca, iar daca ciocolata nu s-a topit se mai baga cateva secunde pana cand ciocolata s-a topit de tot. Atentie sa nu fiarba.
  • Albusurile se separa de galbenusuri se bat bat spuma impreuna cu zaharul.
    Galbenusurile se freaca spuma impreuna cu untul, extractul de vanilie si praful de copt.
  • Cand ciocolata s-a topit se toarna peste galbenusuri si se amesteca bine. Se adauga faina si amidonul iar in final se adauga albusurile batute spuma.Se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptor la 180 grade timp de 45 minute. Probati cu un betisor sau cu scobitoarea iar daca aceasta iese curata blatul e copt. Timpul de coacere difera in functie de marimea tavii.
  • Ciocolata se rupe in bucati si se pune intr-un bol impreuna cu frisca. Se topeste pe bain marie sau in microunde . Daca o topiti in microunde incepeti cu un minut , o scoateti , amestecati si apoi o mai puneti cateva secunde daca e nevoie. Nu are voie sa fiarba.
  • Cand ciocolata s-a topit de tot, se lasa sa se raceasca apoi se bate cu mixerul pana se intareste si isi schimba culoarea.
  • Blatul se taie in doua pe orizontal , se insiropeaza cu un sirop facut astfel:o cana zaharo cana apao lingura lichior MalibuSe topeste zaharul pe foc pana se face lichid. Se adauga apa si lichiorul si se lasa sa fiarba pana cand se topeste iar zaharul. In tot acest timp de fierbere tot alcoolul se va evapora si va ramane doar gustul de lichior.
  • Dupa ce blatul s-a insiropat se lasa un pic sa se raceasca apoi se umple cu 3/4 din crema ganache si se niveleaza bine .Se pune a doua jumatate de blat, se insiropeaza si aceasta si se pune restul de crema.

    Deasupra se presara cocos verde, se traseaza terenul cu cocos alb. Daca nu aveti cocos verde (nici eu nu am avut) puteti sa il colorati astfel:puneti intr-un bol 1/4 cana de apa si o amestecati cu colorant verde alimentar . Adaugati cocosul si amestecati bine pana cand aceste se coloreaza in intregime. Il lasati asa cateva minute apoi il puteti folosi.

Poze

Tort teren de fotbal, poza 1
Tort teren de fotbal, poza 2
Tort teren de fotbal, poza 3
Tort teren de fotbal, poza 4
Tort teren de fotbal, poza 5
Tort teren de fotbal, poza 6
Tort teren de fotbal, poza 7
Tort teren de fotbal, poza 8

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Comentarii:

08/02/2013

Sperb

(0) (0) Abuz
17/10/2012

Ionela

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort fantezie
Tort fantezie
8 porții
2h2m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort minge de fotbal
Tort "minge de fotbal"
4 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort etajat cu cafea si frisca
Tort etajat cu cafea si frisca
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort Iepuras
Tort Iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Tort de morcovi umplut cu cheesecake
Tort de morcovi umplut cu cheesecake
10 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Torturi festive de sărbătoriTorturi festive de sărbătoriMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseTorturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.