Petitchef

Tort "Corabie de pirati"

Desert
6 porții
30 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Pentru blat:

Pentru crema:

Preparare

  • Pentru ornat:
    Nuga, de care aveam mare nevoie la reteta asta: Tort de ciocolata si nuga noroc ca a mers foarte bine si cu nutella martipan, pe care l-a facut si eu in casa . Bezele sticksuri umplute cu ciocolata bomboane de ciocolata cu rom scoici din ciocolata.
  • Povestea tortului:
    Astea sint foile de pandispan, pe care le-am folosit si la delicioasele cuburi de lapte. Intr-un pachet sint 4 foi, iar eu, din cele 8, am folosit doar 7 .
  • Se pregateste crema:
    Se amesteca praful de budinca cu 4 linguri de lapte; se adauga, putin cate putin restul de lapte si zaharul si se fierbe. Se lasa sa fiarba 2-3 minute, amestecand continuu.
  • Se ia vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca budinca. Se amesteca din cand in cand ca sa nu formeze pojghita. Se bate untul pana devine cremos. Se amesteca in budinca treptat, lingura cu lingura. Ciocolata se rupe in mici bucatele si se topeste la bain-marie. Se racoreste putin si se inglobeaza in crema.
  • Blaturile de cacao se acopera, fiecare in parte, cu cate un strat generos de crema de ciocolata. Lasati deoparte 2, 3 linguri de crema pentru ornat. Se cladeste prajitura si se pune la frigider pentru minim 30 de minute.
  • Aici incepe distractia. Se croieste baza corabiei. Dintr-un rest de aluat se decupeaza cabina. Se monteaza, cat mai inspirat, corabia. Se imbraca marginile cu restul ramas de crema de ciocolata. Se scoate din frigider martipanul cu ceva timp inainte de a incepe "imbracarea" tortului . Nuga-ua, din contra, trebuie manevrata cat mai rece, deoarece se inmoaie repede. Se pregatesc bezelele sau marshmallows, adica tunurile. Se imbraca cabina si vasul cu martipan si nuga, ambele intinse intre doua folii transparente de bucatarie, pentru a nu se lipi; cu ajutorul unor scobitori se monteaza "tunurile"

Rețete inrudite

YouTube

Tort iepuras


Poze

Tort Corabie de pirati
Tort Corabie de pirati - poza 2
Tort Corabie de pirati - poza 3
Tort Corabie de pirati - poza 4
Tort Corabie de pirati - poza 5
Tort Corabie de pirati - poza 6
Tort Corabie de pirati - poza 7

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1 h 25 m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
8 porții
2 h 40 m
Foarte ușor
4.4 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează