Petitchef

Adana Kebap

Felul principal
6 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • In acest kebap nu se pune absolut nimic in afara de ingredientele de mai sus. Sunt chefi care gatesc doar acest tip de kebap si au acel ceva si stiu cum sa il faca extraordinar.Sa nu mai socotim faptul ca aleg ei animalele abia sacrificate,doar miei de sex masculin,si folosesc pulpa dreapta.
  • O curata de nervi/piele o toaca o singura data nu foarte fin,apoi o framanta cu mana adaugand sare,grasimea de miel tocata marunt si fulgii de ardei rosu iute lasati la inmuiat.Asta ajuta la intensificarea culorii si la faptul ca fiind uzi,se lipesc bine de carne,si nu exista riscul ca in timpul coacerii deasupra carbunilor sa cada fulgi de ardei si sa ia foc,compromitand rezultatul final.
  • Framanta bine cca 10 minute,carnea cu sare si fulgi de ardei apoi lasa peste noapte la frigider.Puteti lasa si cateva ore daca nu aveti timp. Inainte de a gati kebap-ul , formeaza bile de carne de marimi egale si trec shish-ul prin mijlocul bilei. Cu mana uda modeleaza carnea pe sish,astfel incat sa se alungeasca si sa se subtieze.
  • Partea asta va trebui sa o faceti cu grija,sa nu lasati goluri in carne,nici sa strangeti incat sa ramana carnea doar pe o parte.Daca o faceti cu calm,e totul in regula. Povestindu-va asta am cam spus tot,ca e ceea ce am facut si eu, doar ca bineinteles nu am gatit kebap-ul pe barbeque, ci pe grill.
  • Nu se lasa sa se prajeasca bine pe o parte si apoi se intoarce,ci se intoarce destul de des.Va trebui sa gasiti punctul corect,nici crud nici prea prajit,fiindca tinde sa fie tare in variantele extreme.
  • Se serveste cu lava , un tip de lipie turceasca, cu salata de ceapa rosie cu sumac, cu rosii si ardei capia pe grill si cu nelipsitul pilav.A servit cu Nohutlu pilav .


Poze

Adana Kebap, poza 1
Adana Kebap, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

cristian23, 19/12/2015

Asa am facut si a iesit o minune!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
nelu_ududec, 06/02/2021

Foarte bun !

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Kebab indian cu fasole rolie si orez
Kebab indian cu fasole rolie si orez
8 porții
2 ore
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Pulpa de miel umpluta
Pulpa de miel umpluta
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Kashik berek shorba -supa de coltunasi cu carne
Kashik berek shorba -supa de coltunasi cu carne
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Placinta hamburger
Placinta hamburger
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Burger monstru
Burger monstru
1 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chiftele cu miez de mozzarella
Chiftele cu miez de mozzarella
3 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.