Petitchef

Stufat de miel

Felul principal
4 porții
15 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
500 g carne de miel;

10-15 fire de ceapa verde;

10 fire usturoi verde;

o lingura faina;

3 linguri sos tomat;

2 linguri de apa;

sare, piper, boia de ardei iute, ulei.

Preparare

  • Nu stiu daca este reteta originala dar a iesit super la gust si asta e cel mai important. A taiat carnea de miel in cubulete, nu foarte mici.
  • A pus-o la calit in cateva linguri de ulei. Cand s-a rumenit a pus-o intr-un vas de yena. In uleiul ramas in tigaie am pus ceapa si usturoiul verde, taiate in bucatie de 2-3 cm.
  • Cand acestea s-au inmuiat a adaugat sosul tomat si am amestecat. Dupa ce a dat in clocot de cateva ori a pus si faina omogenizata cu apa.
  • A asezonat cu sare, piper si boia de ardei iute dupa gust.
  • A mai lasat pe foc aproximativ 2-3 minute si am turnat compozitia in vasul de yena, peste miel.
  • A adaugat un pahat de apa deasupra si am dat totul la cuptor pentru 30-40 minute.
  • Carnea a fost super frageda si gustul sosului exceptional.



Comentarii:

11/04/2017

La stufat cu carne de miel folositi coaste de miel iese mai gustos,pentru că putin os are un gust aparte

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/05/2016

Retetei ai lipseste 500g spanac si mai ales ceea ce da caracteristica de geniu al bucatariei moldovenesti o cana de bors in care se dizolva pasta de rosii soau bulionul

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/04/2014

Delicios!

(0) (0) Abuz
18/04/2014

Excelent!!!

(0) (0) Abuz
11/04/2014

Sunt alergica la faina dar voi face reteta pentru mama mea

(0) (0) Abuz
02/07/2013

Foarte...simplu si sanatos & gustos

(0) (0) Abuz
15/05/2013

Ffffffffffffff bun ,dar lasat sa scada pentru a se lega fara a se pune faina ,nu este foarte buna.

(0) (0) Abuz
13/05/2013

Super!

(0) (0) Abuz
10/05/2013

Eu nu prefer faina in mancare. Sosul se poate lega din sucul lasat de carne si din rosii.

(0) (0) Abuz
29/12/2012

IMI LASA GURA APA

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Stufat cu carne de porc
Stufat cu carne de porc
4 porții
45 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Stufat de pui
Stufat de pui
4 porții
35 min
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Stufat de pui (reteta video)
Stufat de pui (reteta video)
2 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pulpa de miel in sare cu rozmarin
Pulpa de miel in sare cu rozmarin
4 porții
2h30m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Musaca à la grecque
Musaca à la grecque
6 porții
1h35m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Pulpa de miel inabusita
Pulpa de miel inabusita
2 porții
2h10m
Ușor
3.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Friptura de miel de PasteFriptura de miel de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: