Petitchef

Sarmale de post in foi de vita

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Punem pe foc o craticioara plina cu apa si putina sare iar in momentul in care incepe sa fiarba, scufundam foile de vita si le fierbem cca 4-5 minute. Le scoatem cu o paleta si le lasam sa se raceasca si sa se scurga intr-o sita.
  • Punem intr-o tigaie teflonata, 2-3 linguri de ulei de masline si cand este incins adaugam orezul pe care-l calim pentru 2-3 minute.
  • Adaugam peste orez, morcovii, ciupercile, prazul si telina tocate foarte marunt si le calim impreuna pentru inca 3-4 minute. Potrivim de sare si piper.
    Adaugam peste orez si legume 1 cana de supa vegetala si lasam pe foc mic pana ce orezul absoarbe toata apa.
  • Bobul de orez trebuie sa fie doar putin patruns pentru ca in timpul fierberii trebuie sa imprumute gustul foilor de vita.
  • Amestecul final trebuie sa fie foarte bine scazut, Lasam amestecul sa se raceasca dupa care luam cu o lingurita mici portii pe care le infasuram in frunzele de vita. Indesam cu degetul foarte bine capetele fiecarei sarmale.
  • Intr-o cratita destul de inalta, adaugam 2-3 linguri de ulei de masline si apoi aranjam in cerc, sarmalutele noastre. Dupa ce terminam de format primul strat, punem peste el un alt strat de sarmale iar in centru punem sarmalele ramase.
  • Acoperim sarmalele cu jumatate de cana de suc de rosii amestecat cu 1-2 cani de apa calda in care adaugam marar si eventual inca o lingura de vegeta naturala.
  • Sarmalele trebuie sa fie bine acoperite de lichid pentru ca orezul il va absorbi in timpul fierberii.Verificati din cand in cand si daca lichidul scade, mai adaugati pana le acoperiti din nou.
  • Fierbem sarmalutele pe foc foarte mic cca 2 ore, dupa care le servim alaturi de putina samantana de post sau iaurt de soia.


L Laura Adamache

Poze

Sarmale de post in foi de vita
Sarmale de post in foi de vita - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

greku, 03/09/2016

Super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Sarmale din kale (la cuptor)
Sarmale din kale (la cuptor)
20 porții
45 min
Foarte ușor
Rețetă Tarta italiana cu foi filo
Tarta italiana cu foi filo
4 porții
45 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
4 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tajine cu vită și legume
Tajine cu vită și legume
5 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Vită mafé - versiunea ușoară și întotdeauna gustoasă!
Vită mafé - versiunea ușoară și întotdeauna gustoasă!
4 porții
2 h 25 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Vita stroganoff - simplu si rapid
Vita stroganoff - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează