Petitchef

Ciorba taraneasca de porc

Felul principal
2 porții
20 min
20 min
Foarte ușor
Este una din preferatele, doar ca e mult mai placut ca meniul sa fie cat mai variat.

Ingrediente

Numarul de porții: 2
500 g carne de porc

2 morcovi medii sau 1 mare


1 gulie potrivita

o bucata de telina


1 ardei

1 rosie

200 g mazare verde

300-400 ml smantana

sare, piper

Preparare

  • Se spala carnea si se taie in cuburi mici. Se pune intr-o oala mai mare ulei la incins, dupa care se pune carnea de porc si o calim pentru vreo 5 minute.
  • Se sareaza si pipereaza, dupa care se adauga aproximativ 1 litru de apa si lasam sa fiarba pentru vreo 15 minute. Intre timp pregatim legumele.Se curata morcovii, patrunjelul, gulia,telina si ceapa si se taie in cuburi.
  • La fel procedam si cu rosiile si ardeiul, le taiem in cuburi potrivite.Dupa cele aproximativ 15 minute putem adauga si legumele in supa, respectiv: morcovii, patrunjelul, telina, gulia, rosia, ardeiul si mazarea.
  • Se sareaza dupa gust, dupa care lasam sa fiarba timp de vreo 30-40 de minute, sau pana cand carnea si legumele sunt moi.Cand sunt moi, putem adauga smantana, insa nu o turnam direct in supa, ci se amesteca treptat toata cantitatea de smantana cu cate 2, 4, 6 linguri de supa , pana cand suntem siguri ca nu mai sunt cocoloase de smantana. La aceasta compozitie mai putem adauga si 1-2 oua, ca sa mai ingroase compozitia.
  • Se toarna cu grija peste ciorba, amestecand continuu.Se mai lasa pentru vreo 5 minute, dupa care se poate stinge. La final se adauga si patrunjel taiat marunt deasupra.

Poze

Ciorba taraneasca de porc, poza 1
Ciorba taraneasca de porc, poza 2
Ciorba taraneasca de porc, poza 3
Ciorba taraneasca de porc, poza 4
Ciorba taraneasca de porc, poza 5
Ciorba taraneasca de porc, poza 6
Ciorba taraneasca de porc, poza 7
Ciorba taraneasca de porc, poza 8
Ciorba taraneasca de porc, poza 9
Ciorba taraneasca de porc, poza 10
Ciorba taraneasca de porc, poza 11

Întrebări:




Comentarii (33):

23/03/2015

Foarte gustoasa insa eu pun in smantana doar galbenusurile si putin otet sau zeama de la o lamaie pentru a nu se taia smantana cand o pun in ciorba fierbinte, si sa fiu sincera nu o mai fierb dupa ce pun smantana pentru ca se branzeste opresc imediat focul, iar la ciorba taraneasca pun la fiert marar.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/03/2015

Bunaaaaaa ! ar fi bine de spus.......ciorba de legume cu carne, mai putina......este mai sanatoasa !!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/03/2015

"Este una din preferatele, doar ca e mult mai placut ca meniul sa fie cat mai variat", deci orice comentariu, si nu numai al meu, e de prisos! Asa ca lasati deoparte observatiile si parerile personale!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
18/02/2015

Delicioasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
cameliapad, 03/01/2019

Nu o luati ca pe o critica dar ciorba este o mancare ce se acreste cu ceva (otet, zeama de varza, corcoduse, prune verzi, zeama de lamaie etc.). Ce ati descris este o supa, ce-i drept gustoasa.

(0) (0) Abuz
petru, 03/01/2019

Nu aruncati zeama dela carne si legume. Fond pt,alte preparate.

(0) (0) Abuz
03/01/2019

Foarte buna!

(0) (0) Abuz
Ana, 27/09/2018

O fac maine !

(0) (0) Abuz
19/11/2016

Foarte sipla!

(0) (0) Abuz
30/09/2015

Excelenta!

(1) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Ciorba taraneasca de vacuta
Ciorba taraneasca de vacuta
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Ciorba taraneasca de vacuta
Ciorba taraneasca de vacuta
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Ciorba taraneasca de porc
Ciorba taraneasca de porc
8 porții
1h5m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Harira, supa marocana
Harira, supa marocana
8 porții
1h40m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2h15m
Foarte ușor
3.8 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.