Petitchef

Ciorba taraneasca de porc

Felul principal
2 porții
20 min
20 min
Foarte ușor
Este una din preferatele, doar ca e mult mai placut ca meniul sa fie cat mai variat.

Ingrediente

Numarul de porții: 2
500 g carne de porc

2 morcovi medii sau 1 mare


1 gulie potrivita

o bucata de telina


1 ardei

1 rosie

200 g mazare verde

300-400 ml smantana

sare, piper

Preparare

  • Se spala carnea si se taie in cuburi mici. Se pune intr-o oala mai mare ulei la incins, dupa care se pune carnea de porc si o calim pentru vreo 5 minute.
  • Se sareaza si pipereaza, dupa care se adauga aproximativ 1 litru de apa si lasam sa fiarba pentru vreo 15 minute. Intre timp pregatim legumele.Se curata morcovii, patrunjelul, gulia,telina si ceapa si se taie in cuburi.
  • La fel procedam si cu rosiile si ardeiul, le taiem in cuburi potrivite.Dupa cele aproximativ 15 minute putem adauga si legumele in supa, respectiv: morcovii, patrunjelul, telina, gulia, rosia, ardeiul si mazarea.
  • Se sareaza dupa gust, dupa care lasam sa fiarba timp de vreo 30-40 de minute, sau pana cand carnea si legumele sunt moi.Cand sunt moi, putem adauga smantana, insa nu o turnam direct in supa, ci se amesteca treptat toata cantitatea de smantana cu cate 2, 4, 6 linguri de supa , pana cand suntem siguri ca nu mai sunt cocoloase de smantana. La aceasta compozitie mai putem adauga si 1-2 oua, ca sa mai ingroase compozitia.
  • Se toarna cu grija peste ciorba, amestecand continuu.Se mai lasa pentru vreo 5 minute, dupa care se poate stinge. La final se adauga si patrunjel taiat marunt deasupra.

Poze

Ciorba taraneasca de porc, poza 1Ciorba taraneasca de porc, poza 2Ciorba taraneasca de porc, poza 3Ciorba taraneasca de porc, poza 4Ciorba taraneasca de porc, poza 5Ciorba taraneasca de porc, poza 6Ciorba taraneasca de porc, poza 7Ciorba taraneasca de porc, poza 8Ciorba taraneasca de porc, poza 9Ciorba taraneasca de porc, poza 10Ciorba taraneasca de porc, poza 11



Comentarii (33):

23/03/2015

Foarte gustoasa insa eu pun in smantana doar galbenusurile si putin otet sau zeama de la o lamaie pentru a nu se taia smantana cand o pun in ciorba fierbinte, si sa fiu sincera nu o mai fierb dupa ce pun smantana pentru ca se branzeste opresc imediat focul, iar la ciorba taraneasca pun la fiert marar.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/03/2015

Bunaaaaaa ! ar fi bine de spus.......ciorba de legume cu carne, mai putina......este mai sanatoasa !!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/03/2015

"Este una din preferatele, doar ca e mult mai placut ca meniul sa fie cat mai variat", deci orice comentariu, si nu numai al meu, e de prisos! Asa ca lasati deoparte observatiile si parerile personale!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/02/2015

Delicioasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
cameliapad, 03/01/2019

Nu o luati ca pe o critica dar ciorba este o mancare ce se acreste cu ceva (otet, zeama de varza, corcoduse, prune verzi, zeama de lamaie etc.). Ce ati descris este o supa, ce-i drept gustoasa.

(0) (0) Abuz
petru, 03/01/2019

Nu aruncati zeama dela carne si legume. Fond pt,alte preparate.

(0) (0) Abuz
03/01/2019

Foarte buna!

(0) (0) Abuz
Ana, 27/09/2018

O fac maine !

(0) (0) Abuz
19/11/2016

Foarte sipla!

(0) (0) Abuz
30/09/2015

Excelenta!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ciorba taraneasca de porc
Ciorba taraneasca de porc
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Ciorba taraneasca
Ciorba taraneasca
4 porții
35 min
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Ciorba taraneasca de porc
Ciorba taraneasca de porc
8 porții
1h5m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Harira, supa marocana
Harira, supa marocana
8 porții
1h40m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2h15m
Foarte ușor
4.2 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Ciorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: