Petitchef

Conopida si dovlecei gratinati

E o mancare de sezon, sanatoasa si gustoasa. Mai ales in aceasta perioada e bine sa mancam mai putina carne si mai multe legume. Eu oricum prefer mancarurile fara carne.

Felul principal
6 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Conopida se rupe in buchetele si se fierbe in apa cu sare. Dovlecelul se curata de coaja si se taie in sferturi. Daca e cazul se scot samburii si miezul. Se taie apoi in cubulete si se fierbe in apa cu sare.
  • Se scurg dovleceii si conopida. Un vas termorezistent se unge cu ulei si se tapeteaza cu pesmet. Se pun dovleceii si conopida, se rade cascaval, se pun si feliile de rosii, mararul verde si se toarna deasupra ouale batute amestecate cu smantana. Deasupra se rade restul de cascaval si se pune in cuptor aproximativ 35 minute.


Poze

Conopida si dovlecei gratinati
Conopida si dovlecei gratinati - poza 2
Conopida si dovlecei gratinati - poza 3
Conopida si dovlecei gratinati - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

22/07/2013

Miaaaaaaam!

(1) (0) Abuz
08/10/2012

Excelent

(0) (0) Abuz
15/07/2011

Ffffff bine !

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Conopida cu maioneza si iaurt
Conopida cu maioneza si iaurt
6 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Dovlecei gratinati -simplu de facut
Dovlecei gratinati -simplu de facut
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Supa de conopida si fistic
Supa de conopida si fistic
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Taboulé de conopida - 100% vegetarian
Taboulé de conopida - 100% vegetarian
6 porții
20 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Crema de conopida, lapte de cocos si somon fumé
Crema de conopida, lapte de cocos si somon fumé
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Chiftelute din broccoli si conopida
Chiftelute din broccoli si conopida
6 porții
25 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Cartofi gratinati Cartofi gratinati Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează