Petitchef

Vinete cu mozzarella si gorgonzola

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Vinetele se taie rondele cam de 1 cm grosime,se presara cu sare si se lasa cam 1 ora sa-si lase zeama ,dupa care se prajesc in putin ulei.
  • Se face un sos din ceapa,ardei ,ardei iute,rosii,sare piper si la sfarit busuioc si marar. Rondelele prajite se aseaza intr-o tava cu uleiul pe care l-au lasat cu tot.
  • Apoi se pune pe rand pe fiecare rondela de vinete : o felie mozzarella, o lingura de sos de rosii,gorgonzola,alta vanata,sos si terminam cu mozzarella.
  • Se baga in cuptorul incins unde se lasa pana ce branza prinde o usoara crusta aurie.
  • Se serveste cu smantana sau sos gorgonzola ,ca atare, sau garnitura la friptura.Iubitorii de vinete si branza albastra se vor regala cu acest fel de mancare.

Rețete inrudite

YouTube


Poze

Vinete cu mozzarella si gorgonzola, poza 1
Vinete cu mozzarella si gorgonzola, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

florivizireanu, 07/09/2010

Abia astept sa gatesc si eu maine asa ceva ,pt ca mise pare convenabil ca pret si extrem deusorde preparat 1 Este o reteta dupa imaginatie...faci cu ce ai prin bucatarie, iar smantana-i da gust si mai ales aspect ! multumesc !

(0) (0) Abuz
Veronicel
Veronicel, 07/09/2010

O garnitura super.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Vinete gratinate cu rosii si mozzarella
Vinete gratinate cu rosii si mozzarella
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Vinete impanate cu branza si rosii
Vinete impanate cu branza si rosii
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Vinete umplute (la cuptor)
Vinete umplute (la cuptor)
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Vinete tempura
Vinete tempura
6 porții
1 h 19 m
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Rulouri cu vinete si parmezan
Rulouri cu vinete si parmezan
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Panini cu somon, mozzarella, marar
Panini cu somon, mozzarella, marar
1 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete? Si noi ce mai pregatim cu...vinete? Si noi ce mai pregatim cu...vinete?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.