Petitchef

Ciorba aita

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
4 pulpe superioare de pui



1 capatana de usturoi

200 ml smantana

2 galbenusuri

1 ardei iute

1 lingura otet

1 lingura ulei

sare, piper

Preparare

  • Pulpele de pui, ceapa si 2 morcovi, cu sare si piper dupa gust, se pun la fiert in 2-3 litri de apa. Dupa aproximativ o ora, cand carnea este fiarta, ceapa, pulpele si morcovii se scot din apa, si cu exceptia cepei, se taie in bucati mai mici si se pun inapoi in ciorba.
  • Se adauga ardeiul iute taiat rondele si cel de-al treilea morcov dat pe razatoarea mica si calit in putin ulei. Ciorba se potriveste de sare si piper si se lasa sa mai fiarba vreo 10 minute.
  • Intre timp se prepara din capatana de usturoi un mujdei tare, iar in ultimele minute de fierbere se adauga la ciorba doar zeama de la mujdei si o lingura de otet. Se lasa ciorba sa se racoreasca (cam 20 minute), apoi se adauga incet galbenusurile de oua frecate cu smantana.
  • La servire ciorba aita se potriveste dupa gustul fiecaruia cu otet, mujdei si smantana. Iar ardeiul iute nu trebuie sa lipseasca din decor!



Comentarii (13):

felicia, 30/11/2018

Foarte gustoasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Danut, 28/11/2018

Super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/11/2018

Foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/12/2013

Foarte buna!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/07/2013

Ft buna!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Irina, 29/11/2018

O voi incerca in curand !

(0) (0) Abuz
Gabriela, 28/11/2018

Nu am gatit aceasta reteta. Mi se pare excelenta si o voi gati .

(0) (0) Abuz
Camelia, 28/11/2018

Arata tare bine .Cred ca am sa incerc aceasta reteta!!

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 27/11/2018

Un fel de radauteana!

(1) (0) Abuz
11/05/2015

Superba ciorba

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ciorba ardeleneasca cu usturoi (aita)
Ciorba ardeleneasca cu usturoi (aita)
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Ciorba de urechiusi (bureti galbeni)
Ciorba de urechiusi (bureti galbeni)
4 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ciorba radauteana
Ciorba radauteana
6 porții
2 ore
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2h35m
Ușor
5 / 5
Rețetă Parmentier de canard
Parmentier de canard
4 porții
1h5m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Ciorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: