Petitchef

Ciorba ardeleneasca de fasole pastai cu afumatura

Felul principal
2 porții
15 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
400 g. costita afumata,

ciolan afumat sau sunca de casa,

500 g. fasole pastai



2 fire de ceapa verde,

2 catei usturoi,

1 ardei gras,

1 rosie,

1 legatura marar,

sare, piper, boia dulce

Preparare

  • Afumatura se portioneaza, se spala bine si se pune la fiert. Se spumeaza si se arunca prima apa. Se pune din nou la fiert in apa deja calda si se continua fierberea. Cand este gata, se scoate carnea de pe os si se taie in bucati potrivite.
  • Sepatat se caleste in ulei de masline ceapa verde tocata, morcovul dat pe razatoarea mare, patrunjelul taiat rondele.
  • Se adauga rosia, ardeiul taiat pe jumatate si fasolea pastai, taiata de marime potrivita. Se adauga cate putin din zeama in care s-a fiert afumatura, pana se complecteaza.
  • Dupa ce au fiert, se ia oala de pe foc. Separat se face un muzdei din catei de usturoi la care se adauga oul, iaurtul si ciorba racita.
  • Se asezoneaza cu sare, piper si boia dulce, apoi se adauga la ciorba, avand grija sa nu se branzeasca. La final se adauga mararul tocat fin si se stropeste cu o lingurita de otet alb, pentru a scoate aromele.

Poze

Ciorba ardeleneasca de fasole pastai cu afumatura, poza 1Ciorba ardeleneasca de fasole pastai cu afumatura, poza 2



Comentarii:

Roxana, 19/07/2017

Un plus de savoare ii da amestecul de mujdei de usturoi, ou si iaurt care poate ar fi bine a fi trecute la ingrediente......

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
crybyyy, 01/12/2014

Super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/01/2014

Excelent!!!!!!

(0) (0) Abuz
17/09/2013

O reteta simpla da foarte gustoasa.felicitari

(0) (0) Abuz
20/07/2013

Excelenta si usor de preparat!!!

(0) (0) Abuz
04/07/2013

Este foarte buna adica delicioasa

(0) (0) Abuz
16/01/2013

Excelent!!!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
15/10/2012

Super bunz;;;;;;;;;;;

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ciorba ardeleneasca cu usturoi (aita)
Ciorba ardeleneasca cu usturoi (aita)
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Ciorba ardeleneasca cu pui
Ciorba ardeleneasca cu pui
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Ciorba ardeleneasca de porc
Ciorba ardeleneasca de porc
10 porții
1h15m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Salata de fasole boabe-petitchef
Salata de fasole boabe-petitchef
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Crochete de fasole alba
Crochete de fasole alba
4 porții
30 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si fasole rosie
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
10 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Bucura-te de verde, mananca fasole verde!Bucura-te de verde, mananca fasole verde!Ciorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: