Petitchef

Ciorba de perisoare

Felul principal
8 porții
30 min
30 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
500 g carne tocata(vita sau porc),1 felie de paine,2 linguri orez, 1 ceapa, 1 ou, sare si piper.


Pentru ciorba:

1 morcov,1 telina,1 ceapa,, 1 ardei gras,1 lingura bulion sau 1 rosie bine coapta, leustean(eu am pus patrunjel),1 l bors, sare.

Preparare

  • Se pun la fiert zarzavaturile curatate si rase pe o razatoare mare,ceapa si ardeii tocati marunt.Cand zarzavatul s-a fiert pe jumatate, se adauga bulionul(sau rosiile taiate marunt si curatate de coaja),borsul fiert si curatat de spuma in prealabil,leusteanul tocat si sarea(dupa gust).Se lasa sa mai dea in cateva clocote.
    Separat se pregatesc perisoarele:carnea tocata se amesteca cu painea inmuiata in apa sau lapte si stoarsa bine,orezul spalat, ceapa tocata fin, oul, sarea si piperul(dupa gust).Amestecul se framanta bine pentru a se omogeniza si apoi cu mainile umede se formeaza perisoarele de marimea unei nuci.Perisoarele se adauga in ciorba care fierbe fara clocote.Se lasa 30 min la fiert.Cand ciorba este gata se poate drege cu ou batut cu smantana.



Comentarii (41):

08/02/2015

Foarte buna !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/02/2015

F.buna ciorba de perisoare.daca ptntru acrit folosesti si zeama de varza in parti egale cu borsul...este si mai buna.pofta mare!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
anaysa, 23/02/2014

Foarte buna! as mai adauga putin orez in ciorba odata cu perisoarele, iar la perisoare putine verdeata in compozitie:)

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/12/2013

Foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/08/2013

Mmmmm, yum-yum !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
marcella_n2013
marcella_n2013, 18/08/2013

Pinea inmuiata in lapre sau apa, se pune in functie de consistenta carnii tocate. Eu pun pesmet, mai comod. Nu uitati ca plantele aromatice, leustean si patrunjel, se [pun la sfirsit, si nu trebuie sa fiarba, ca-si pierd calitatile curative, pt ca trebuie fiarta bine si carnea. . La sfirsit, dupa ce stigi focul la ciorba.Smintina se pune, dupa dorinte infarfurie, ls gustul consumayorului, ca se strivca toata ciorba, si s-arputs ca lumea s nu agreeze smitins, l ciorb, se gindesc la cholesterol, e o alegere.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
18/08/2013

Daca pui patrunjel verde pentru culoare,leusteanu.pentru ce-l mai pui?

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/07/2013

Excelent!!!!!!!!!!!!!!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/12/2015

Reteta arhicunoscuta, deci superflua, si, nu in ultimul rand, gresita!

(2) (0) Abuz
sandu veronica, 10/12/2015

Totul ar fi perfect daca perisoarele le adaugi cand zarzavatul este fiertl de jumatate,apoi rosiile si urma se poate drege cum doreste fiecare.Inainte de a opri focul pui verdeata pt.un gust mai intens.In ceea ce il priveste pe cel sau cea care spune ca reteta este ''bataie de joc'' ne poate da o reteta de perisoare propie sau face numai caterinca si habar nu are de bucatarie.

(1) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
4 porții
2h40m
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Ciorba de perisoare à la grec
Ciorba de perisoare à la grec
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Ciorba de perisoare cu varza acra
Ciorba de perisoare cu varza acra
6 porții
1h20m
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Harira, supa marocana
Harira, supa marocana
8 porții
1h40m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Ciorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: