Petitchef

Ciorba cu perisoare din ciuperci

Felul principal
4 porții
15 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Morcovul, patrunjelul, telina si o ceapa se taie ca de ciorba. Ciupercile se spala, se curata si se taie in sferturi si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa cateva minute se scot si se adauga in oala legumele, orezul spalat si un cub de concentrat de ciuperci.
  • Se lasa la fiert la foc potrivit. Separat, ciupercile se storc foarte bine de zeama si se dau prin robot. Apoi se amesteca cu un ou batut usor, pesmet si cu cea de-a doua ceapa tocata foarte marunt si calita putin in ulei.
  • Din amestec se formeaza perisoare cat mai rotunde si apropiate ca marime, care se pun in oala cu legume, la foc mic. Cand s-au ridicat la suprafata perisoarele se adauga patrunjelul tocat marunt, sarea si piperul, sucul de rosii.
  • Se drege supa cu smantana dizolvata si amestecata cu putina supa, ca sa ajunga la temperatura din oala, dupa care se rastoarna in ciorba.


Poze

Ciorba cu perisoare din ciuperci
Ciorba cu perisoare din ciuperci - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

dana, 30/03/2020

Lg sunt linguri (kg este kilogram), cu ochelari poate vedeti mai bine :)
Surer buna rezeta.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
anca_i2020, 30/03/2020

Cristian g2017, lg inseamna lingura nicidecum kg. Ciupercil3bsunt 80%apa, restul nu atinge un kg.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
cristian_g2017_1, 30/03/2020

6 kg dee ingrediente pt 4 portii? Usoara dementa!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
John_, 30/03/2020

Ceea ce rezulta e o apa chioara, salvata putin de legume. Nu pricep de ce naiba trebuie sa te chinui atata cu ciupercile alea. Reteta buna pentru spitale!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paste cremoase cu ciuperci și cârnați
Paste cremoase cu ciuperci și cârnați
2 porții
28 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Rulouri de primăvară cu creveți și ciuperci
Rulouri de primăvară cu creveți și ciuperci
8 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Risotto super cremos cu ciuperci
Risotto super cremos cu ciuperci
2 porții
1 h 45 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tăiței de orez cu ciuperci și ou fiert moale
Tăiței de orez cu ciuperci și ou fiert moale
1 porții
20 min
Foarte ușor
3 / 5

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Loboda si stevia, sanatatea din natura! Loboda si stevia, sanatatea din natura!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează