Petitchef

Youvarlakia avgolemono - ciorba de perisoare greceasca

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
400 g carne tocata de vita

o cana de orez cu bob mare




1 ou

sare, piper

marar, patrunjel

faina


Pentru dres:

2 oua

sare

zeama de la o jumatate de lamaie mare

patrunjel

Preparare

  • A pus la fiert apa impreuna cu morcovul si pastarnacul date pe razatoare. Daca aveti zeama de carne sau de legume nu mai este nevoie de morcov si pastarnac.
  • Separat am amestecat carnea cu ceapa tocata marunt, verdeata, orezul, sare, piper si 1 ou. A facut perisoare rotunde pe care le-am dat prin faina si le-a dat drumul in zeama clocotinda.
  • Se tin la fiert cca o ora la foc mic, cu capac. Dupa ce au fiert perisoarele, se scot 2-3 polonice de supa si se racesc, amestecandu-se apoi cu cele doua oua si zeama de lamaie, cate putin ca sa nu se inchege ouale.
  • Se poate pune si mai multa zeama de lamaie, mie mi s-a parut suficienta jumatate. Apoi se varsa in supa amestecand usor si se mai tine 5 minute pe foc mic. Se presara patrunjel proaspat.

Poze

Youvarlakia Avgolemono - Ciorba de perisoare greceasca, poza 1Youvarlakia Avgolemono - Ciorba de perisoare greceasca, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

Rădița, 19/06/2018

Are dreptate Constanța. Dacă pui orez mult în perișoare carnea nu se leagă și se împrăștie. Eu nu pun făină nici la chiftele pentru că este dăunătoare ficatului. La ciorba de perișoare este bine să fiarbă zarzavatul cu un os care îii dă gust, iar dacă ai folosit lămâie și nu ai folosit roșii se drege cu smântână. Este adevărat că mai depinde și de gusturi. Dacă pui făină în perișoare pe timp de vară , chiar dacă este în frigider poate intra în fermentație.

(0) (0) Abuz
badea_c2016, 15/06/2018

Total gresita reteta asta! Nu se face asa ciorba greceasca de perisoare. E adevarat ca nu pun ei in zeama legume sau rosii, cartofi etc. Dar o cana de orez la 400 gr carne???? Si perisoare date prin faina???

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 12/06/2018

Cum sa pui o cana de orez la 400gr de carne, pai ce naiba, faci pilaf cu carne de vita? Dintr-o cana de orez iti ies vreo 4-5 portii de pilaf! La 400gr de carne iti este deajuns 1-2 maini sau vreo 3 linguri de orez. Ceapa trebuie sa pui si in ciorba nu numai in perisoare asa ca toaca doua cepe, un morcov, poti sa pui si un ardei gras chiar si o rosie si pune-le in apa care fierbe si daca e zeama de carne e si mai bine ca o sa fie si mai buna ciorba iar perisoarele nu trebuie date prin faina ca nu are ce cauta faina in ciorba; singura tocatura care se da prin faina inainte de a fi gatita este carnea pentru chiftele ca sa capete o crusta frumoasa de la prajit ori aici ce crusta vrei sa faca perisoarele. Carnea fiind tocata nu este nevoie de o ora ca sa fiarba perisoarele asa ca 1/2h este deajuns. P.S. Nu se supara nimeni daca pui si un cartof in ciorba. Poate incerci cum ti-am spus eu si ai sa vezi ca e mult mai buna asa, fara suparare ca omul cat traieste invata, si eu am invatat pe parcurs ceea ce stiu acum si inca mai invat.

(4) (0) Abuz
felicia_58
felicia_58, 15/01/2011

F bun

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Salata greceasca sau horiatiki
Salata greceasca sau horiatiki
3 porții
30 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Rosii umplute - simplu si gustos
Rosii umplute - simplu si gustos
6 porții
1h25m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
8 porții
1 oră
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Perisoare de pui plutind in ciorba
Perisoare de pui plutind in ciorba
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Ciorba de perisoare
Ciorba de perisoare
4 porții
2h40m
Ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Ciorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: