Petitchef

Ciorba de salata verde cu carnati

Felul principal
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Se spala frunzele de salata, frunza cu frunza.
    Se incinge uleiul intr-o tigaie; se feliaza carnatii proaspeti si se prajesc in cele 2 linguri de ulei timp de 1-2 minute. Daca sint afumati, nu se mai prajesc ci doar se adauga, la timpul potrivit, in oala cu ciorba. Se curata si se spala morcovul, ceapa, usturoiul si cartofii .
  • Salata se taie sau se rupe cu mana in fasii; morcovul se da pe razatoare, iar ceapa, ardeiul si usturoiul se taie marunt. Cartofii se taie cubulete, daca va hotarati sa-i folositi.
  • Se inabusa in ulei (50 ml.) zarzavatul, ceapa, verdeturile si cartofii. Se adauga apa si se lasa la fiert, cu capac, timp de cca. 15 de minute, dupa care se adauga salata si feliile de carnati. Se mai lasa sa fiarba 20-25 de minute la foc mic.
  • Se bat ouale cu sare si otet si se adauga in ciorba, amestecand usor cu o furculita.
  • Se sareaza, pipereaza si acreste ciorba si se da oala deoparte. Se amesteca smantana cu frunze de patrunjel tocat sau marar si se toarna in ciorba. Se acopera vasul pentru ca verdeata sa-si raspandeasca aroma.

Rețete inrudite

YouTube

Carnati cu vin alb



Poze

Ciorba de salata verde cu carnati
Ciorba de salata verde cu carnati - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

09/04/2017

Tu faci aici ciorba de legume sau ciorba de salata? Ce cauta aici morcovii, rosia, ardeii si cartofii?

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Mâncare de linte cu cârnați de morteau
Mâncare de linte cu cârnați de morteau
20 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Carnati cu mamaliga
Carnati cu mamaliga
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Paste cu dovleac și carne din cârnați
Paste cu dovleac și carne din cârnați
2 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Carnati cu vin alb
Carnati cu vin alb
3 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează