Petitchef

Ciorba de vacuta

Felul principal
2 porții
10 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
700 g pulpa slaba de vitel


1 dovlecel

1 cartof

1 rosie


2 ardei, eventual de culori diferite pentru aspect

jumatate de telina

jumatate de pastarnac

fasole verde

1 pahar de bulion

sare, piper

verdeata: patrunjel, marar

Preparare

  • Taiem carnea in cubulete potrivit de mici, oricum se vor strange si la fiert, si o punem la fiert, cu capac, in aproximativ 3,5 litri de apa cu sare. Trebuie sa fim pe faza cand incepe sa fiarba pentru ca aceasta carne face multa spuma care trebuie indepartata, ca sa avem o ciorba limpede.
  • Daca se fierbe greu carnea si scade mult apa, adaugati cantitatea evaporata, si spumati daca e necesar.Dupa ce carnea este destul de fiarta, cel putin pe jumatate, decojim rosia si o punem impreuna cu legumele taiate marunt.
  • Eventual cartoful si dovlecelul ii puteti adauga ceva mai tarziu, pentru ca fierb mai repede. Cand toate legumele sunt fierte, adaugam bulionul, potrivim de sare, piper si ciorba este gata.
  • Servim cu verdeata proaspat tocata aceasta ciorbita la care nu am adaugat nici un pic de ulei si care are calorii la 100 de grame au 60 de calorii.

Poze

Ciorba de Vacuta, poza 1Ciorba de Vacuta, poza 2Ciorba de Vacuta, poza 3


Comentarii:

constanta_s2014
constanta_s2014, 26/10/2016

Atat timp cat ai pus atatea legume, e ciorba taraneasca sau ai mai putea sa-i spui "ciorba de legume cu carne de vita". Oricum, eu nu vad rostul atator legume din moment ce aceasta ciorba are carne; ar fi fost deajuns 2-3 cepe(vad ca esti foarte zgarcita cu ceapa cu toate ca ea da gust mancarii), 1 morcov mai mare, 1-2 ardei, 1 cartof, 2-3 rosii(nu mai pui bulion), o mana de fidea, verdeata si ar fi iesit o ciorba pe cinste, pe cand tu ai facut acolo un fel de ghiveci cu zeama si carne. O sa zici, cum am mai auzit pe la alte asa zis gospodine, ca n-are din ce sa-si ia gustul daca nu pui toate celelalte zarzavaturi si legume iar eu iti raspund : din CARNE, draga mea, din CARNE!

(1) (0) Abuz
25/10/2016

Ciorba clasica ,nimic deosebit

(0) (0) Abuz
01/01/2014

Tare buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Harira, supa marocana
Harira, supa marocana
8 porții
1h40m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Ciorba de vacuta
Ciorba de vacuta
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Ciorba taraneasca de vacuta
Ciorba taraneasca de vacuta
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Ciorba de vacuta
Ciorba de vacuta
6 porții
2 ore
Ușor
4.1 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Ciorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: