Petitchef

Ciorba de gasca

Ciorba de gasca cu bors si taitei de casa si ou de rata. O delicatesa atat de simplu de facut.

Felul principal
6 porții
3 ore
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Carnea si maruntaiele se pun la fiert cu sare pana lasa spuma ce va fi luata cu spumiera.
  • Se toaca ceapa, mararul, leusteanul marunt, morcovul, telina si pastarnacul se taie cubulete si se arunca in ciorba, apoi se pune 1/2 pahar de suc de rosii cu pulpa.
  • Dupa ce ciorba a fiert aproximativ 2 ore, se pune borsul de casa (daca aveti asa ceva) dupa gust, apoi taitei de casa care se fierb aproximativ 15 minute.
  • Oul de rata de bate usor intr-un bol in care punem cu polonicul ciorba si amestecam continuu impreuna.


Întrebări:

-aceasta e o ciorba de fetita mica a auzit o reteta si o face prima oara! !!!!!! -cum sa pui leusteanul tocat de la inceout si sa o fierbi 2 ore apoi.......de ras

Răspuns:

Asa este, am 5 anisori si astept sa invat de la experti.....pana atunci mai cresc si sper ca fiecare sa gateasca cum vrea si ce reteta vrea, eu cam atat pot face. Daca stiam ca este un forum plin de bucatari cu siguranta nu impartaseam ce gatesc eu, fie ca va place sau nu. Este optiunea fiecaruia sa puna leustean sau bors la inceput sau ou de prepelita sau menta in ciorba......etc. Nu as indrazni sa critic retetele altuia pana nu le-as incerca.......ca mai apoi sa vorbesc, dar este in firea romanului sa fie rautacios si cu un foarte dezvoltat spirit critic. Puteti sa scrieti ce vreti si cat vreti despre reteta mea.....nu conteaza, cine are ochi de vazut si de citit si maini de gatit.....nu va lua in seama orice rautate chiar nejustificata.

Etapa 5 -și rămăneți lihniți de foame cu oul bătut în bol?!?? nu-i așa?

Răspuns:

Buna, imi cer scuze daca a 5-a etapa nu am scris-o dar cu siguranta nu ramane oul dres cu ciorba in bol. Probabil m-am grabit si am uitat sa pun aceasta etapa pentru ca orice bucatar sau non bucatar sa inteleaga reteta.

Nu folositi ouale de rata crude niciodata ,ele sunt extrem de periculoase pot contine germen / microbi cum sunt Salmonela de diverse tipuri care dau boli grave In rest borsul pare delicios si poate fi dres cu ou de gaina Pofta buna!

Răspuns:

Este indicat sa va documentati mai intens privind acest concept ca ouale de rata contin Salmonella, ideea ce vine din al 2-lea razboi mondial cand la o ferma renumita datorita conditiilor improprii de ingrijire a acestor pasari, s-a declansat o epidemie ce a dus la imbolnavirea pasarilor (oualelor) din acea ferma.....de aici vine aceasta teama nejustificata. Va recomand sa cititi cartea "Crescatoria de rate si gaste" scrisa de Horst Von Luttitz. Multumesc.

De cand se pun oua de rata CRUDE in mancaruri?

Răspuns:

Ciorba fierbe la 100 grade C. Ciorba care este pusa in bolul unde se afla oul batut este cea fiarta nu racita, caci altfel oul batut nu ar avea timp sa se fiarba aproape instantaneu. Bolul cu tot cu ou si putina ciorba se toarna in cratita in care s-a gatit aceasta. Sper ca va este de folos raspunsul. Multumesc.




Comentarii (12):

Stefana, 10/11/2018

Delicicioasa ciorbita.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/08/2017

Atentie la faptul ca gasca precum si rata au multa grasime,ciorba poate iesi foarte grasa,ceea ce cred eu ca nu este prea bine pentru ficat,in alta ordine de idei,fiecare pune ce fel de ou are in casa ,preferabil ,zic eu ar fi ca si oul pus pentru dresul ciorbei sa fie tot de gasca ! Pofta buna !!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
augustin_d2023
augustin_d2023, 30/12/2023

Zarzavat fiert 2 ore?
Am ras copios .
Leustean fiert 2 ore?
Ce sunteți dvs de meserie ?
În nici un caz nu aveți treaba cu gătitul

(0) (0) Abuz
11/11/2016

Zarzavatul se fierbe 2 ore?
Ce gust mai are? Leusteanul se pune la sfarsit !!! Gustul ciorbei cred ca e bun! Dar trebuie scos zarzavatul care.....nu mai are gust!

(0) (0) Abuz
10/02/2014

Se poate si cu ou de gaina, este la fel de gustoasa

(0) (0) Abuz
10/02/2014

Oul trebuie sa fie neaparat de rata?Cred ca este o confuzie intre gasca si rata!Oricum, sunt extrem de gustoase amandoua.

(0) (0) Abuz
Răspuns MicaFerma:

Fiecare pune ce ou doreste, eu am pus oul pe care il am de la rate caci gastele nu fac atat de repede sau de multe oua.

10/02/2014

Cred ca este o bunatate.imi aduc aminte, din copilarie cand mancam asa ceva la mama acasa.intr-adevar delicios.

(0) (0) Abuz
Răspuns MicaFerma:

Este absolut delicioasa. Poza este reala asa ca nu este o reteta copiata. Iti recomanda sa iti reinvii gustul.

09/02/2014

Daca nu ar fi fost oul de rata as fi notat cu 5 dar oul de rata trebuie fiert cel putin 10 minute...Cum sa il pui la sfarsit cand ciorbita este gata si oul nu mai fierbe ? Se poate pune un ou de gaina care nu necesita fierbere, daca este pus in ciorbita fierbinte... Duminica frumoasa si sa imi spuneti si mie de unde cumparam ..gasca...

(1) (0) Abuz
Răspuns MicaFerma:

Oul de rata fiert 10 minute, este oul in coaja, aici este vorba de un ou batut cu care dregi ciorba ca si cum ai face-o cu un ou de gaina. Ciorba este fierbinte cand o dregi, deci, oual are destul timp sa se fiarba pana aceasta se raceste.

elena.bica, 09/02/2014

Delicios

(0) (0) Abuz
09/02/2014

Excelenta

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Ragoût de dovlecei - perfect pentru a însoți pastele
Ragoût de dovlecei - perfect pentru a însoți pastele
4 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Harira, supa marocana
Harira, supa marocana
8 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Lasagna vegetariană
Lasagna vegetariană
4 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Morcovi din foitaj - aperitivul drăguț de paște
Morcovi din foitaj - aperitivul drăguț de paște
20 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Loboda si stevia, sanatatea din natura! Loboda si stevia, sanatatea din natura!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează