Petitchef

Ciorba taraneasca de vacuta

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
o ceapa mare

un cartof mediu

un morcov mare

un pastarnac sau radacina de patrunjel

o telina medie

un pumn de mazare, obligatoriu!

jumatate de ardei rosu,

jumatate de dovlecel mic,

un pumn de pastai de fasole verde

-o bucatica de praz de 3-4 degete (optional)

cateva buchetele de conopida (optional)

Bulion - 3-4 linguri

Bors- circa 500 ml

Verdeata : patrunjel si leustean

Preparare

  • Probabil o sa vi se para o lista foarte lunga dar, in fapt, e ca si cum am face curatenie in frigider! Se poate folosi cu succes o punga de legume congelate, amestec. Este foarte important sa fie cat mai multe legume, acestea dau un gust deosebit.
  • Se folosesc legumele clasice : morcov, telina, pastarnac, ceapa si cartof si in adaos un mix de legume. Ca volum, in final vom obtine circa doua farfurii adanci cu varf de legume tocate!In ceea ce priveste carnea, recomand cu caldura sa se foloseasca gat de vita.
  • Stiu ca suna putin ciudat, dar, credeti-ma pe cuvant, carnea este deosebit de frageda. Din pacate, la macelaria de unde cumpar eu, aduce destul de rar si trebuie sa merg foarte devreme pentru a prinde bucati cu multa carne.
  • De ajuns cu explicatiile, sa trecem la preparare.Carnea se pune la fiert intr-o oala cu apa si se lasa sa fiarba muuuult de tot pana cand se desprinde de pe oase. Se scoate carnea si se lasa la racit.
  • Legumele se toaca marunt, cu exceptia cepei care ramane intreaga . Mazarea ramane si ea ca atare, ar fi chiar ciudat sa o tocam si pe ea. Carnea se desprinde de pe os si se taie cubulete mari, se curata de tendoane si de eventuale bucati de os. Binenteles ca se poate curata si portiona nefiarta, dar mie mi se pare mult mai simplu asa, plus ca la final aspectul e mai uniform.
  • Intr-o oala de 5 litri se pun legumele tocate, ceapa, carnea si se acopera cu zeama de la carne, strecurata bine. Se completeaza cu apa. Se pune la fiert.
  • Dupa ce incepe sa clocoteasca, se adauga bulionul, borsul si sare dupa gust. Se adauga leusteanul tocat, se mai da intr-un clocot si apoi se stinge focul si se adauga verdeata. Se acopera oala cu un capac. Rezultatul este delicios, carnea se topeste in gura. Smantana proaspata si ardeiul iute desavarsesc aceasta ciorbica traditionala.

Poze

Ciorba taraneasca de vacuta, poza 1Ciorba taraneasca de vacuta, poza 2


Comentarii (154):

Cristian, 17/02/2019

Enorm de multe legume! si mazare si pastai si cartof si dovlecel si praz....e tocanita? 0,5 l bors pt 4 persoane? punga de amestec legume congelate suna bine...In poza apare ou? Asta este interesant..

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/10/2016

Minunata! Am gatit-o de mai multe ori si este extraordinar de gustoasa!!! Felcitari!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/06/2016

Eu am folosit coada de bou; gustul e deosebit.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
22/11/2015

Ar fi meritat 5 stele , daca ; spumai supa, ...eu pun in oala o lingura de ulei , pun bulionul, il prajesc putin, pun pe urma legumele si carnea , torn supa .Nu stiu daca gustul este mai bun , dar aspectul este fantastic,....gat ? de unde atata ? un os sa fie si poti sa pui si carne de pe pulpa , oala sa fie ceva ma mare ...

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
02/09/2015

Fb

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/06/2015

F.buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/04/2015

Borsul se adauga la sfarsit, fiert (clocotit) separat dupa ce carnea si legumele sunt fierte.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
16/03/2014

Super :D

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/12/2013

Foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/12/2013

Delicioasa !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Harira, supa marocana
Harira, supa marocana
8 porții
1h40m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2h35m
Ușor
5 / 5
Rețetă Ciorba taraneasca de vacuta
Ciorba taraneasca de vacuta
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Ciorba taraneasca de vacuta
Ciorba taraneasca de vacuta
4 porții
1h30m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Ciorba taraneasca
Ciorba taraneasca
4 porții
35 min
Foarte ușor
3.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Ciorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: