Petitchef

Supa clara de pasare

Felul principal
8 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
1 gaina de ca 1,5-2 kg sau oase, spatzi de gaina

4 motcovi

2 radacini de patrunjel si frunze

1/4 de radacina de telina si ceva frunze

1 radacina de pastirnac

1 ceapa injumatatita

2 catei de usturoi

1 fir praz -


optional:

1-2 fire de leustean

1/2 ls boabe de piper

1 frunza de dafin

ca.5 boabe de ienibahar

1ls sare

ca 4-5l apa

Preparare

  • Carnea se spala sis e pune in apa rece sa dea un 1-2 clocote, dupa care se scurge si clateste cu apa rece si se pune dinou in oala cu apa rece.
  • Pe o folie de aluminiu care se pune pe plita sobei de gatit se aseaza ceapa injumatatita, cu taietura pe folie.Se lasa sa se prajeasca pina cind suprafata cepei se innegreste.
  • Astfel folia cu ceapa se pune in oala cu apa pentru supa , se lasa sa inceapa sa fiarba usor, pina cind ceap se desprinde de pe folie si folia se indeparteaza.
  • Mai departe se adaoga toate igredientele mai sus insirate, cu condita ca ele sa fie curatate si spalate. Oalei i-se pune capac si se lasa sa fiarba f.usor ca 1- 1,2 ore.
  • Timpul de fierbere este in functie de carnea folosita. In general cumpar pentru supa spati de pasare si/sau cumpar piepti de pui cu piele si os.



Comentarii (11):

11/08/2015

Nu am mai facut supa in felul asta2

(0) (0) Abuz
terezito, 11/08/2015

Este de neinteles si despre galuste ,sau ce o fi in supa aia nu se spune nimic.

(0) (0) Abuz
nimeni, 11/08/2015

Groaznica, execrabila,etc. supa si limba romana.

(0) (0) Abuz
11/08/2015

Porcarie e putin spus ! Mai afiseaza si asa-zisa reteta !

(0) (0) Abuz
ulfulf, 11/08/2015

Astazi cine mai are plita??? si cum explica despre galusti??? explicatii despre reteta numai 50 % adica incomplet

(0) (0) Abuz
11/08/2015

Autoarea retetei nu stie ca aluminiul (mai ales folia subtire) nu trebuie inclus in procesul de prajire sau fierbere pentru ca este otravitor pentru organism???
Cornel

(0) (0) Abuz
11/08/2015

Trebuie neaparat sa arzi ceapa pe folie de aluminiu? Ce sunt aia "spatzi" de gaina, a mea nu a avut asa ceva?! Asta nu e porcarie, e o gainarie!

(1) (0) Abuz
11/08/2015

De-a dreputul umilitor pentru biata limba romana, spati si piepti de pui si dinou, care OU doamna? Mai puneti ceapa pe folie de aluminiu si o mai si fierbeti (folia). Gata cu scrisul, treceti la cratita si ,,ciocul mic"

(0) (0) Abuz
laura cioabla, 11/08/2015

Ce porcărie!

(0) (0) Abuz
11/08/2015

... In general cumpar pentru supa spati de pasare si/sau cumpar piepti de pui cu piele si os.
"SPATI" de pasare"piepti" corect:spate de pasare si piept de pasare

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Supa crema de usturoi cu legume
Supa crema de usturoi cu legume
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Supa clara de pui
Supa clara de pui
1 porții
30 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Supa de gaina cu galuste din ficat de pasare
Supa de gaina cu galuste din ficat de pasare
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Supa de naut cu spanac
Supa de naut cu spanac
5 porții
50 min
Foarte ușor
3.1 / 5
Rețetă Supa de praz si lapte de cocos
Supa de praz si lapte de cocos
2 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Supa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Gazpacho sau supa-salataGazpacho sau supa-salataCum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: