Petitchef

Supa de vita cu galuste de gris

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
500-600 g carne de vita

2 cepe mijlocii



100 g telina

ulei

patrunjel verde


Pentru galuste:

2 oua

9-10 linguri de gris

2 lingurite ulei

sare sau vegeta

Preparare

  • Carnea de vita curatata de pielite si taiata cuburi se pune la fiert in apa rece si se lasa pana se ridica spuma.
  • Se arunca apa se spala iar fiecare bucata de carne si se pune iar la fiert tot in apa rece.Cand apa incepe sa clocoteasca se pune putin ulei .Zarzavatul se pune cand carnea este pe jumatate fiarta.
  • Intre timp se prepara galustele: si bat cele doua cu un praf de sare si uleiul si se adauga grisul.
    Compozitia obtinuta trebuie sa aiba consistenta unui aluat de "gogosi cu lingura".Cantitatea de gris variaza in functie de marimea oualelor.Grisul trebuie sa aiba granulatie mai mare.Dupa mine cel de "Dobrogea" este cel mai bun.
  • Se scoate ceapa,pastarnacul,telina si carnea fiarta, se potriveste supa de sare si se pun galustele astfel:se da focul la economic si se pune o cescuta de apa rece in oala ca sa nu clocoteasca,se infierbanta lingura in supa si cu marginea aesteia se ia aluat si se scufunda in supa pana se desprinde galusca. Se continua pana se termina aluatul.
  • Se acopera oala si se lasa la fiert cateva minute dupa care, cu o lingura se pune apa rece(o ceasca) peste galuste.Se acopera oala si se lasa la fiert 5' pana cand galustele devin pufoase.Daca acest lucru nu se intampla se repeta operatiunea cu apa rece.Dupa ce se opreste focul se mai lasa 10' si se pune patrunjelul tocat. Supa se poate servi cu branza taiata cubulete.

Poze

Supa de vita cu galuste de gris, poza 1Supa de vita cu galuste de gris, poza 2Supa de vita cu galuste de gris, poza 3Supa de vita cu galuste de gris, poza 4Supa de vita cu galuste de gris, poza 5Supa de vita cu galuste de gris, poza 6Supa de vita cu galuste de gris, poza 7Supa de vita cu galuste de gris, poza 8

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Vita Stroganoff - simplu si rapid


Comentarii:

Beatrice, 12/11/2019

Cum sa arunci prima apa?? Prima apa este chiar supa, o spumezi si poti strecura supa cand este gata, ca sa scapi de impuritati. Aruncand prima apa, ramai doar cu o zeama chioara, cum bine se vede in poze.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/04/2015

Super

(0) (0) Abuz
13/04/2015

Galustile le fac altfel, din 2 oua s au 3 ,le bat bine adaug gris atat cat este nevoie cat sa curga din lingura dar sa nu fie moale si pun putin bicarbonat apoi pun apa intr-o oala cu un praf de sare si cand fierbe apa pun cu lingura galustile sa fiarba, verific sa vad cand au fiert dupa care le iau cu o spumiera si le pun in supa !

(0) (0) Abuz
28/12/2013

Slabut

(0) (0) Abuz
29/10/2013

Arata bine supa dar lipseste culoare supei ca atare... si galustele imi par prea albe

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Supa de praz si lapte de cocos
Supa de praz si lapte de cocos
2 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa de naut cu spanac
Supa de naut cu spanac
5 porții
50 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Supa din rasol de vita
Supa din rasol de vita
4 porții
35 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Supa de vita
Supa de vita
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Supa de vita cu hrean
Supa de vita cu hrean
7 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Supa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Cum se fac galuste pufoase din gris?Cum se fac galuste pufoase din gris?Gazpacho sau supa-salataGazpacho sau supa-salataCum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: