Petitchef

BORS DE GAINA CU LOBODA

Felul principal
4 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Oul impreuna cu praful de sare si faina se amesteca si se framanta bine.Am folosit ou de tara si taiteii au iesit o culoare galbuie ,frumoasa foc...Se intinde o foaie subtire,se ruleaza si se taie fasii subtiri sau mai groase in functie de preferinta dumneavoastra.Dupa ce se taie se lasa la zvantat pana vor fi folositi.
  • Bucatile de carne se spala,se zvanta si se pun la fiert in apa rece cu putina sare.Bucatile de carne trebuie sa fie acoperite complet cu apa.Dupa ce se ia toata spuma formata se adauga ceapa curatata,spalata dar intreaga, telina, morcovul si albitura intregi sau taiate pe jumatate si se lasa sa fiarba la foc mic.
  • Cand carnea si zarzavatul sunt aproape fierte se adauga si ardeiul tocat marunt si se mai lasa la fiert .In momentul in care sunt fierte bine se scot intr-un castron atat carnea cat si albitura,telina,morcovul si ceapa,iar in zeama se adauga taiteii si se lasa sa fiarba cateva minute,dupa care se toarna borsul clocotit in prealabil,dupa care se adauga inapoi carnea,zarzavatul tocat marunt si loboda taiata fasiute,se potriveste de sare,piper alb si se mai fierb cateva minute.
  • Daca este cazul se mai adauga bors sau apa in functie de consistenta si de gustul borsului.La sfarsit se adauga verdeata tocata fin.


Poze

BORS DE GAINA CU LOBODA, poza 1
BORS DE GAINA CU LOBODA, poza 2
BORS DE GAINA CU LOBODA, poza 3
BORS DE GAINA CU LOBODA, poza 4
BORS DE GAINA CU LOBODA, poza 5
BORS DE GAINA CU LOBODA, poza 6
BORS DE GAINA CU LOBODA, poza 7
BORS DE GAINA CU LOBODA, poza 8
BORS DE GAINA CU LOBODA, poza 9

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Supa de tortellini
Supa de tortellini
3 porții
25 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Harira, supa marocana
Harira, supa marocana
8 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Bors moldovenesc de vacuta
Bors moldovenesc de vacuta
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Bors de ciuperci cu file de peste
Bors de ciuperci cu file de peste
2 porții
45 min
Foarte ușor
2.5 / 5
Rețetă Bors ucrainean cu sfecla
Bors ucrainean cu sfecla
4 porții
35 min
Foarte ușor
3.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Loboda si stevia, sanatatea din natura! Loboda si stevia, sanatatea din natura! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.