Petitchef

Ciorba verde cu bors

Felul principal
6 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1.5 l apa/supa de legume

3-4 linguri de ulei

200 g fasole verde

100-150 g broccoli

o mana de mazare (congelata/din conserva)

2 dovlecei tineri

1 ceapa

1 morcov mare

1 telina mica

1 pastarnac

1 radacina de patrunjel + patrunjel verde (optional)

5-6 rosii

1 ardei

200-300 ml bors/agurida/alta acreala care va place

2 oua - se scot, dc faceti ciorba de post

sare

Preparare

  • Se curata morcovul, ceapa, pastarnacul, patrunjelul si telina si se taie cubulete/se rad .Se pune uleiul intr-o oala mare, se incinge si se adauga legumele sa se caleasca la foc potrivit, vreo 15 min.
  • Intre timp se spala bine dovleceii, se taie cubulete, se taie in bucati potrivite si pastaile de fasole (cam de 2-3 cm), la fel se taie si broccoli - tulpina in bucatele mai mici decat inflorescenta.
  • Se pune apa/supa in oala, se aduce la punctul de fierbere, se adauga fasolea.Dupa 10 minute adaugati si dovleceii, mazarea, broccoli.
  • Curatati de coaja rosiile, taiati ardeiul bucati si mixati pana obtineti un suc,care se pune in ciorba.Se da intr-un clocot, apoi incepeti sa verificati dc sunt fierte legumele (se inteapa cu o furculita si trebuie sa intre usor in ele), se potriveste de sare.
  • Se pune separat borsul la fiert, si cand a dat intr-un clocot se adauga in ciorba.Cand sunt fierte legumele, se opreste focul.
  • Se bat ouale bine, apoi se adauga in ciorba batandu-se cu furculita ciorba astfel incat sa se faca ouale zdrente.Se adauga patrunjelul spalat si tocat in ciorba si se serveste.

Poze

Ciorba verde cu bors, poza 1Ciorba verde cu bors, poza 2Ciorba verde cu bors, poza 3Ciorba verde cu bors, poza 4Ciorba verde cu bors, poza 5


Comentarii:

25/08/2015

F buna bv bv bv bv bv

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/04/2013

O ciorba delicioasa chiar si fara carne yumm.....

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Harira, supa marocana
Harira, supa marocana
8 porții
1h40m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Ciorba de fasole verde
Ciorba de fasole verde
5 porții
1h20m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Ciorba de legume cu fasole verde si carnati afumati
Ciorba de legume cu fasole verde si carnati afumati
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Ciorba de vita cu fasole verde
Ciorba de vita cu fasole verde
9 porții
40 min
Foarte ușor
3.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Bucura-te de verde, mananca fasole verde!Bucura-te de verde, mananca fasole verde!Uleiul de masline - Aurul verde!Uleiul de masline - Aurul verde!Adio si un praz verde!Adio si un praz verde!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: