Petitchef

Ciorba taraneasca de vacuta

Felul principal
4 porții
50 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
2 bucati rasol cu os de vitel

400 g pulpa manzat

jumatate de varza mica


mazare congelata


pastarnac

2 teline micute

4 cartofi potriviti

Preparare

  • Spalat rasolul si carnea aceasta din urma taiat cubulete destul de mici si pus in oala cu apa rece cu sare, si dat in cateva clocote, sa mai scap de spuma. spalat oala si trecut carnea pe sub jet de apa, si pus din nou la fiert, tot in apa rece, de data asta la foc mic. Intre timp curatat si taiat legumele.
  • Cand carnea a fost patrunsa bine, adaugat morcovii, telina, pastarnacul si ceapa. Cand acestea erau jumatate fierte, adaugat cartofii taiati cubulete, 2 pumni de mazare congelata si varza taiata fideluta. mai lasat 10-15 minute, pana au fost fierti cartofi, adaugat bulion, mai dat un clocot, pus leusteanul, acoperit si stins focul.

Poze

Ciorba taraneasca de vacuta, poza 1Ciorba taraneasca de vacuta, poza 2



Comentarii (14):

27/03/2015

Foarte buna. eu o fac asemanatoare, doar ca nu pun mazare.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/03/2015

1. mai intai se fierbe apa cu sare, cand incepe sa fiarba se pune rasolul, fara capac, pt spumare 2. Si se pune rasol (nu neaparat maruntit) de vita, nu pulpa! 3. ceapa, patrunjel radacina, telina, morcov si ardei gras (dau dulceata) se taie marunt si se calesc usor, separat 4.Fara mazare congelata!!, iar cartofii, o optiune doar 5. Rasolul, daca nu a fost maruntit, se taie cuburi potrivite, oala trebuie sa fie curata (poate fi aceeasi in care a fiert rasolul), se adauga zarzavelele si rasolul, se mai lasa vreo juma' de ora, se dreg cu ou si smantana bine batute. Patrunjel (frunze) la sfarsit de fierbere (carnea se incearca usor cu o furculita), maruntit, eventual inainte se pun si radacini de patrunjel taiate marunt, marunt! Delicios...ca varianta, se poate adauga si bors fiert, nu mult...Si cu asta termin, cum sa arunci zema in care a fiert rasolul??? Este esenta ciorbei!! Desigur, adaugi apa daca este nevoie :)

am gătit această rețetă (4) (0) Abuz
23/09/2013

Fffffff buna.asa o fac si eu doar ca ii pun bors la urma.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/06/2013

Am sa incerc sa gatesc si eu la varsta mea :p

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/03/2015

F.buna gustoasa

(0) (0) Abuz
23/03/2015

De ce se spala carnea data in clocot si se arunca apa in care a fiert? Se poate usor indeparta doar spuma fara a arunca bunatatea de zeama!

(2) (0) Abuz
23/03/2015

SANATOS SI GUSTOS!

(0) (0) Abuz
14/10/2013

Nu imi place

(0) (0) Abuz
27/09/2013

F buna

(0) (0) Abuz
24/08/2013

Delicioasa!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Parmentier de canard
Parmentier de canard
4 porții
1h5m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Nuggets de pui cu mazare si morcov
Nuggets de pui cu mazare si morcov
5 porții
12 min
Foarte ușor
1 / 5
Rețetă Ciorba taraneasca de vacuta
Ciorba taraneasca de vacuta
8 porții
2h30m
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Ciorba taraneasca de vacuta
Ciorba taraneasca de vacuta
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Ciorba taraneasca de vacuta
Ciorba taraneasca de vacuta
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.1 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Ciorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: