Petitchef

Ciorba de peste

Antreuri
4 porții
20 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
* 3 bucati de peste file(macrou)

* 1 morcov mare

* 1 pastarnac mic

* 100 gr fasole verde

* 1 ceapa

* sare, piper

* 3 linguri ulei

* bors magic (Knorr sau Delikat)

* verdeata

Preparare

  • Morcovul si pastarnacul se taie cubulete, pestele se taie bucati potrivit de nici, ceapa se da prin razatoarea mica, iar fasolea verde se rupe de lungine potrivita, (fasolea poate sa fie si de la borcan sau congelata). Intr-o oala se pune uleiul si ceapa si se caleste ceapa putin (se lasa pe foc pana incepe sa sfaraie), dupa care se adauga pestele si restul de legume si circa 200 ml apa. Se lasa la foc mare pana incep sa se schimbe toate ingredientele la culoare dupa care se adauga inca circa 2-2,5 litri de apa calduta, sare si piper dupa gust si se lasa la foc potrivit pana cand ingredientele vor fi fierte. La sfarsit se adauga bors magic dupa gust si verdeata. Se poate servi cu smantana.

    Se obtin aproximativ 4 portii.



Comentarii (11):

07/05/2017

Ciorba de macrou ?! N-as manca asa ceva !

(0) (0) Abuz
31/03/2015

Doamneee feresteee cum sa pui fasole verde la ciorba de peste ???? Se pun divers feluri de peste ,ceapa , 3-4 cartofi taiati mai mari un morcov (optional) , ulei , rosii , un ardei si leustean . Pui toate legumele la fiert si la sfarsit pui pestele cand sa ridicat la suprafata inseamna ca este gata se acreste cu otet si se pune mult leustean . Se serveste cu mujdei de usturoi .
Pofta buna!!!
(reteta din Delta Dunarii nu porcaria asta )

(0) (0) Abuz
tool, 20/02/2015

Cand am citit am ras "cu lacrimi" cum o ciorba (bors) de peste a fost transformata in ciorba de legume cu adaos de E-uri.
reteta "varza"!!!!!!! Nu mai postati de dragul scrisului.

(0) (0) Abuz
elena.bica, 02/02/2015

Delicios

(0) (0) Abuz
mariana codea, 17/01/2015

Reteta de la strabunica continea peste,ceapa ardei rosii bors si leustean.sa stiti ca stia ce face,era crescuta pe malul Dunarii

(0) (0) Abuz
15/01/2015

F.buna prefer borsul natural

(0) (0) Abuz
degeanu_e2013, 15/01/2015

Eu nu pun pestele de la inceput odata cu legumele ca se fierbe prea tare si se face praf ,ex morcovul fierbe mai greu ,in rest toate bune !

(0) (1) Abuz
13/10/2013

Da ingrediente sanatoase pacatcaciapa data pe razatoare devine amaruie si borsul magic e un ingredient care nu trebuie folosit pentru mai multe motive oricum binisor

(0) (0) Abuz
25/07/2013

Buna

(0) (0) Abuz
29/01/2013

Mai cititi retete din restaurante de profil......

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2h35m
Ușor
5 / 5
Rețetă Linte spaniola
Linte spaniola
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Ciorba de peste
Ciorba de peste
4 porții
1h15m
Ușor
3.9 / 5
Rețetă Ciorba de peste
Ciorba de peste
12 porții
1 oră
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Ciorba de crap cu smantana (fara gust de peste)
Ciorba de crap cu smantana (fara gust de peste)
2 porții
40 min
Foarte ușor
3.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Cum sa gatesti perfect carnea de peste!Cum sa gatesti perfect carnea de peste!Despre conservele de pesteDespre conservele de peste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: