Ciulama cu inimi si pipote
Ingrediente
4
Rețete inrudite
Ghivece cu morcovi
Preparare
Preparare20 min
Gătire20 min
- Curatam pipotele si inimile, le spalam bine si le punem la fiert impreuna cu morcovul in 2 l de apa. cand incep sa clococteasca punem sare, piper si foile de dafin.Dupa ce morcovul a fiert il scoatem sa se raceasca.
- Intr-o craticioara punem uleiul de masline la incins, apoi adaugam toata faina si amestecam rapid cu telul, adaugam apoi cate un polonic de supa, in care au fiert inimile si pipotele si iar amestecam rapid ca sa nu se formeze cocoloase.
- Continuam asa, pana sosul ajunge la consistenta unei smantani, adaugam inimile si pipotele, morcovul dar prin razatoare si cele doua linguri de smantana, mai amestecam de doua trei ori si presaram marar. Se serveste cu mamaliga calda.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
08/01/2017
Foarte buna,eu nu pun smantana ci o lingura de untua.Incercati si asa si sper sa va placa!
21/06/2012
Foarte bun si foarte usor. Am facut pentru prima oara ciulama. Cu siguranta voi repeta figura.