Petitchef

Pui cu sos alb

Felul principal
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
800 g piept pui/pulpe pui dezosate

50 g unt

50 ml. ulei

2 cepe

1 morcov mic

2-3 frunze de dafin

400 g smantana

2-3 cartofi taiati cubulete

2 linguri faina

sare

Preparare

  • Untul se topeste in tigaie/craticioara.Puiul se taie cubulete potrivite, se caleste in unt. pana isi schimba culoarea si se patrunde carnea.bucatile de pui vor absorbi untul, atunci se adauga uleiul.
  • Ceapa se taie marunt, si se pune la rumenit impreuna cu piperul si frunzele de dafin in sosul pe care l-a lasat puiul.
  • Cand ceapa se aureste usor, se adauga puiul in oala si se acopera cu apa cam 3 degete... (cartofii vor absorbi ceva apa la fierbere)- nu completati niciodata cu apa rece- se cruzesc cartofii!
  • Se adauga morcovul ras si cartofii taiati cubulete smantana se amesteca impreuna cu faina si se inglobeaza lingura cu lingura in oala se aesteca pana se omogenizeaza totul se mai da in cateva clocote.
    se adauga mararul tocat si se acopera oala cu un capac!

Poze

Pui cu sos alb, poza 1Pui cu sos alb, poza 2Pui cu sos alb, poza 3Pui cu sos alb, poza 4Pui cu sos alb, poza 5Pui cu sos alb, poza 6Pui cu sos alb, poza 7Pui cu sos alb, poza 8Pui cu sos alb, poza 9Pui cu sos alb, poza 10Pui cu sos alb, poza 11Pui cu sos alb, poza 12Pui cu sos alb, poza 13Pui cu sos alb, poza 14


Comentarii (18):

doinaru, 20/07/2016

Pofta Buna !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/07/2013

Foarte detaliat si poze si text.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
27/06/2013

Ok

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Mirela, 08/09/2019

Delicios! Mereu o fac cu mare drag!

(0) (0) Abuz
liana_d2018, 05/11/2018

Reteta nu este explicita. Trebuie sa ghicesti cam ce ar vrea sa zica sa faci.

(0) (0) Abuz
John_, 12/03/2018

Nu este nici tocana, nici ciulama. Este o inventie culinara de tot rasul, ridicata la rang de "reteta".

(0) (0) Abuz
Dorin, 12/03/2018

N- am facut- o, n- am mancat ceva la el, dar am impresia ca- i super reteta

(0) (0) Abuz
27/10/2016

Imi puteti spune daca dupa Pasul 1 , puiul trebuie scos si readaugat dupa calirea cepei in "sosul" lasat de puiul calit in unt?!

(0) (0) Abuz
29/06/2016

Cartofii cand ii pun...ii pun fierti..ii las la fiert??ras de reteta

(0) (0) Abuz
16/11/2014

E o tocanita..

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pui cu cartofi la tava si sos alb
Pui cu cartofi la tava si sos alb
4 porții
1 oră
Foarte ușor
2 / 5
Rețetă Pui cu orez alb si sos de portocale
Pui cu orez alb si sos de portocale
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Pui cu ghimbir si lemongrass
Pui cu ghimbir si lemongrass
2 porții
1h23m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Pui tandoori Petitchef
Pui tandoori Petitchef
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
3.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteMit sau Adevar dulce: Este zaharul brun mai bun decat zaharul alb?Mit sau Adevar dulce: Este zaharul brun mai bun decat zaharul alb?Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: