Petitchef

Ciulama de pui

Felul principal
2 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
O facem cu carne de pasare

de orice fel.

bucati,

o calim un pic in ulei (pana se albeste)

pe ambele parti

2 cani cu apa


morcovi si putina telina

o lasam sa fiarba mocnit.

Preparare

  • Dupa vreo 15 minute punem sare.Vom obtine in final o supa concentrata din care vom face sosul. Pentru aceasta, strecuram supa. Dam carnea deoparte, o lasam sa se zvante si o rumenim un pic intr-o cratita cu putin ulei.
  • O scoatem pe-o farfurie si in continuare pregatim un sos alb:
    mai adaugam in tigaie 50 ml de ulei, punem cratita pe foc si cand sfaraie adaugam 1-2 linguri de faina si o lingura de malai, amestecam pe foc, numai cat sa fie cuprinsa de ulei ( nu se rumeneste deloc) si subtiem cu putina supa; amestecam mereu si vom vedea ca toate cocoloasele se vor dizolva, in timp ce adaugam, treptat, supa.
  • Se fierbe putin si in sosul subtiat ( ca o smantana subtire) punem carnea si piper negru macinat, si o mai lasam sa fiarba putin impreuna.
    In aceasta mancare nu se adauga smantana, avand astfel gustul ei aparte.
    Se mananca obligatoriu cu ardei iute proaspat si mamaliguta fierbinte.



Comentarii:

stela, 27/07/2017

Ciulama cu malai ?
Nu am auzit in viata mea ,in orice parte a tarii am fost nu am mancat ciulama cu malai .Daca ai un pui de curte nici nu ai nevoie de smantana ,mama nici nu folosea smantana la ciulama.Se mai poate adauga un catel de usturoi pt un gust mai bun ,mai aromat.

(0) (0) Abuz
John Doe, 16/07/2017

Ciulama cu malai!!!! Daca e reteta proprie, grabiti-va s-o patentati la OSIM. Daca nu, as fi curios de unde ati preluat sau invatat asemenea tampenie.
Eu am cativa canari batrani si as incerca cu ei. Sau as prinde cateva ciori, care si asa m-a deranjeaza cu caraitul lor. Cu pelicanii ar fi mai greu, ca sunt rari, dar ar merge si cu niste pescarusi.
"Felicitari" celor care au acordat 5 stele! (n-au preparat sau mancat in viata lor o ciulama)

(0) (0) Abuz
copuzeanu ion, 16/07/2017

Pacat ca nu are inceput!!!!!!!

(0) (1) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 16/07/2017

N-am auzit in viata mea de malai in ciulama ! Si eu fac ciulama dar fara malai, e mult mai fina asa. Se pot pune si ciuperci in ea. Si da, are gustul ei specific dar este mult mai gustoasa daca-i adaugi 1-2 linguri de smantana, nu mai mult asa cum fac unele "gospodine" care pun cate 2-300 gr samantana de nu mai stii ce mananci .

(0) (0) Abuz
rodicaamelia, 16/07/2017

Super buna

(0) (0) Abuz
16/03/2014

Bunaa

(0) (0) Abuz
03/02/2013

Delicioasa

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ciulama de ciuperci si pui
Ciulama de ciuperci si pui
4 porții
30 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Ciulama de pui
Ciulama de pui
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Ciulama de ciuperci cu pui
Ciulama de ciuperci cu pui
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Quesadilla cu pui si avocado
Quesadilla cu pui si avocado
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaFicatul de pui - alimentul contestat de nutritionistiFicatul de pui - alimentul contestat de nutritionisti

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: