Petitchef

Ciulama de pui

Felul principal
2 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Dupa vreo 15 minute punem sare.Vom obtine in final o supa concentrata din care vom face sosul. Pentru aceasta, strecuram supa. Dam carnea deoparte, o lasam sa se zvante si o rumenim un pic intr-o cratita cu putin ulei.
  • O scoatem pe-o farfurie si in continuare pregatim un sos alb:
    mai adaugam in tigaie 50 ml de ulei, punem cratita pe foc si cand sfaraie adaugam 1-2 linguri de faina si o lingura de malai, amestecam pe foc, numai cat sa fie cuprinsa de ulei ( nu se rumeneste deloc) si subtiem cu putina supa; amestecam mereu si vom vedea ca toate cocoloasele se vor dizolva, in timp ce adaugam, treptat, supa.
  • Se fierbe putin si in sosul subtiat ( ca o smantana subtire) punem carnea si piper negru macinat, si o mai lasam sa fiarba putin impreuna.
    In aceasta mancare nu se adauga smantana, avand astfel gustul ei aparte.
    Se mananca obligatoriu cu ardei iute proaspat si mamaliguta fierbinte.

Rețete inrudite

YouTube

Gyozas cu pui



Întrebări:




Comentarii:

stela, 27/07/2017

Ciulama cu malai ?
Nu am auzit in viata mea ,in orice parte a tarii am fost nu am mancat ciulama cu malai .Daca ai un pui de curte nici nu ai nevoie de smantana ,mama nici nu folosea smantana la ciulama.Se mai poate adauga un catel de usturoi pt un gust mai bun ,mai aromat.

(0) (0) Abuz
John Doe, 16/07/2017

Ciulama cu malai!!!! Daca e reteta proprie, grabiti-va s-o patentati la OSIM. Daca nu, as fi curios de unde ati preluat sau invatat asemenea tampenie.
Eu am cativa canari batrani si as incerca cu ei. Sau as prinde cateva ciori, care si asa m-a deranjeaza cu caraitul lor. Cu pelicanii ar fi mai greu, ca sunt rari, dar ar merge si cu niste pescarusi.
"Felicitari" celor care au acordat 5 stele! (n-au preparat sau mancat in viata lor o ciulama)

(0) (0) Abuz
copuzeanu ion, 16/07/2017

Pacat ca nu are inceput!!!!!!!

(0) (1) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 16/07/2017

N-am auzit in viata mea de malai in ciulama ! Si eu fac ciulama dar fara malai, e mult mai fina asa. Se pot pune si ciuperci in ea. Si da, are gustul ei specific dar este mult mai gustoasa daca-i adaugi 1-2 linguri de smantana, nu mai mult asa cum fac unele "gospodine" care pun cate 2-300 gr samantana de nu mai stii ce mananci .

(0) (0) Abuz
rodicaamelia, 16/07/2017

Super buna

(0) (0) Abuz
16/03/2014

Bunaa

(0) (0) Abuz
03/02/2013

Delicioasa

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pui curry în lapte de cocos
Pui curry în lapte de cocos
3 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Gyozas cu pui
Gyozas cu pui
15 porții
1 h 15 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Tacos crocant cu pui în sos satay
Tacos crocant cu pui în sos satay
20 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui baschez express la cookeo (multicooker)
Pui baschez express la cookeo (multicooker)
3 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rulouri de primavara - pui si creveti
Rulouri de primavara - pui si creveti
4 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
3.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Loboda si stevia, sanatatea din natura! Loboda si stevia, sanatatea din natura! Ficatul de pui - alimentul contestat de nutritionisti Ficatul de pui - alimentul contestat de nutritionisti Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează