Petitchef

Ciuperci umplute

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor
Ciuperci umplute
  • (4.34/5 - 155 voturi)
  • 13
  • 11
Ciuperci umplute
 

Ingrediente

Numarul de porții: 4
18 ciuperci de tip champignon,

marisoare,

2 cepe mijlocii,

o mana de patrunjel verde,


sare,

piper,

ulei,

optional o cana de vin.

Preparare

  • Ciupercile se spala si se curata de pielita de deasupra palariei pentru ca da un gust amar mancarii.Piciorusele se separa.
  • Piciorusele ciupercilor se toaca marunt sau se taie cubulete.
  • Se curata cepele, se taie marunt si se calesc in putin ulei impreuna cu ciupercile tocate. Dupa ce se mai racoreste compozitia, se adauga patrunjelul tocat marunt si se omogenizeaza bine. Cu acest amestec se umplu palariile ciupercilor si se aseaza intr-o tava de aragaz unsa bine cu ulei.
  • La urma se presara pe deasupra cascaval ras, sau se lasa asa, daca vreti sa fie mancare de post.
  • Se adauga o cana de apa sau de vin in tava si se da 30 de minute la foc potrivit, la cuptor.
  • Noi a preferat sa punem apa, nu stiu daca toata lumea ar fi agreat gustul mancarii preparate cu vin alb.
  • Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca in tava, apoi se pun ciupercile pe un platou si se servesc calde.


Comentarii (13):

25/06/2012

Daca se mai aduaga si putin usturoi in compozitia pt umplut si putin ulei in tava,pe langa apa,reteta devine perfecta!

(1) (0) Abuz
20/08/2013

Mi-as dori ca ciupercile sa fie mai accesibile la pret,sa le putem savura mai des...

(0) (0) Abuz
23/07/2013

O nebunie de gusturi si arome

(0) (0) Abuz
31/07/2012

Cred ca sunt delicioase

(0) (0) Abuz
12/09/2011

Reteta super buna

(0) (0) Abuz
05/11/2013

Simplu si gustos

(0) (0) Abuz
30/10/2012

Bbbbbbbbbbbbbbb

(0) (0) Abuz
24/12/2012

Foarte buneeee

(0) (0) Abuz
23/03/2013

Superrrr!!

(0) (0) Abuz
21/11/2012

Super buna

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria româneascăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: