Conchiglioni umplute cu ricotta și spanac: cel mai bun mod de a mânca paste!
Conchiglioni umplute cu ricotta și spanac: Cel mai bun mod de a mânca paste!
Ne cufundăm în rețete tradiționale italiene cu aceste conchiglioni umplute cu ricotta și spanac foarte des serviți de Paște sau Crăciun în Italia. Un preparat complet de care se va bucura întreaga familie! Și rețeta nu e chiar atât de complicată, o să vedeți ;-) Tot ce trebuie să faceți este să preparați un sos de roșii, să fierbeți pastele al dente și să faceți un amestec de ricotta, spanac, parmezan și ouă pentru a le umple (poți și optează pentru o umplutură numită „ragù”, făcută din carne tocată).
Pe scurt, un preparat vegetarian reconfortant, delicios și ușor de făcut, cine ar putea spune mai bine?
Urmați rețeta pas cu pas, mai jos:
Se toarnă un strop de ulei într-o tigaie și se rumenește usturoiul. Se adaugă apoi sosul de roșii, sare și piper. Se fierbe la foc mic/mediu timp de 10 minute.
Gătiți spanacul într-o altă tigaie. Lăsați să se înmoaie bine și la finalul fierberii adăugați un cub de unt. Amestecați bine. (Dacă folosiți spanac congelat, turnați-l în tigaie, acoperiți și începeți să gătiți la foc mic, apoi creșteți la foc mediu).
Între timp, aduceți apă la fiert și gătiți conchiglioni.
Scurgeți spanacul într-o strecurătoare pentru a elimina cât mai multă apă. Puneți spanacul într-un bol (dacă doriți îl puteți toca cu un cuțit) și adăugați ricotta. Amestecați bine.
Adăugați oul, parmezanul, sare și piper și amestecați până se omogenizează.
Scurgeți pastele fierte al dente (cu grijă pentru a nu se rupe), puneți-le într-un vas și stropiți-le cu ulei pentru a nu se lipi. Când s-au răcit, umpleți-le cu amestecul de ricotta și spanac folosind o lingură sau o pungă de patiserie.
Asamblare: Se toarnă sosul de roșii pe fundul vasului de copt și se aranjează conchiglionii umplute, suprapunându-le ușor.
Peste conchiglioni se toarnă sosul de roșii rămas și se stropește generos cu parmezan ras.
Cât se pastrează conchiglioni de ricotta și spanac? Aproximativ 1 zi la frigider într-un recipient ermetic.
Putem îngheța conchiglioni de ricotta și spanac? Da. Le puteți congela crude sau fierte.
Cu ce umplutură poți umple conchiglioni? Există multe moduri de a pregăti conchiglioni umplute. Aici sunt câteva exemple : „Ragù” de carne, somon și ricotta, creveți și dovlecei, cu ciuperci și chiar și dovlecei, când este sezon!
Puteți folosi o pungă pentru a umple conchiglioni? Desigur. Am folosit o lingură, dar cu o pungă va fi și mai ușor să pregătim conchiglioni umplute.
Ce pot adăuga la Conchiglioni de ricotta și spanac? Puteți pregăti această rețetă adăugând și bechamel pentru și mai mult deliciu! Amestecați-l cu sosul de roșii când este gata.
Comentarii:
Un cacat pe romaneste. sa il mananci cu mata, toanto!!!