Petitchef

Conchiglioni umplute cu ricotta și spanac: Cel mai bun mod de a mânca paste!

Ne cufundăm în rețete tradiționale italiene cu aceste conchiglioni umplute cu ricotta și spanac foarte des serviți de Paște sau Crăciun în Italia. Un preparat complet de care se va bucura întreaga familie! Și rețeta nu e chiar atât de complicată, o să vedeți ;-) Tot ce trebuie să faceți este să preparați un sos de roșii, să fierbeți pastele al dente și să faceți un amestec de ricotta, spanac, parmezan și ouă pentru a le umple (poți și optează pentru o umplutură numită „ragù”, făcută din carne tocată).
Pe scurt, un preparat vegetarian reconfortant, delicios și ușor de făcut, cine ar putea spune mai bine?
Urmați rețeta pas cu pas, mai jos:

Felul principal
3 porții
25 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

3

Materiale

  • Vas de copt
  • Cuptor
  • Tigaie
  • Castron
  • lingură (sau pungă de patiserie)

Preparare

  • Etapa 1 - Conchiglioni umplute cu ricotta și spanac: Cel mai bun mod de a mânca paste!
    Se toarnă un strop de ulei într-o tigaie și se rumenește usturoiul. Se adaugă apoi sosul de roșii, sare și piper. Se fierbe la foc mic/mediu timp de 10 minute.
  • Etapa 2 - Conchiglioni umplute cu ricotta și spanac: Cel mai bun mod de a mânca paste!
    Gătiți spanacul într-o altă tigaie. Lăsați să se înmoaie bine și la finalul fierberii adăugați un cub de unt. Amestecați bine.
    (Dacă folosiți spanac congelat, turnați-l în tigaie, acoperiți și începeți să gătiți la foc mic, apoi creșteți la foc mediu).
  • Etapa 3 - Conchiglioni umplute cu ricotta și spanac: Cel mai bun mod de a mânca paste!
    Între timp, aduceți apă la fiert și gătiți conchiglioni.
  • Etapa 4 - Conchiglioni umplute cu ricotta și spanac: Cel mai bun mod de a mânca paste!
    Scurgeți spanacul într-o strecurătoare pentru a elimina cât mai multă apă. Puneți spanacul într-un bol (dacă doriți îl ​​puteți toca cu un cuțit) și adăugați ricotta. Amestecați bine.
  • Etapa 5 - Conchiglioni umplute cu ricotta și spanac: Cel mai bun mod de a mânca paste!
    Adăugați oul, parmezanul, sare și piper și amestecați până se omogenizează.
  • Etapa 6 - Conchiglioni umplute cu ricotta și spanac: Cel mai bun mod de a mânca paste!
    Scurgeți pastele fierte al dente (cu grijă pentru a nu se rupe), puneți-le într-un vas și stropiți-le cu ulei pentru a nu se lipi. Când s-au răcit, umpleți-le cu amestecul de ricotta și spanac folosind o lingură sau o pungă de patiserie.
  • Etapa 7 - Conchiglioni umplute cu ricotta și spanac: Cel mai bun mod de a mânca paste!
    Asamblare:
    Se toarnă sosul de roșii pe fundul vasului de copt și se aranjează conchiglionii umplute, suprapunându-le ușor.
  • Etapa 8 - Conchiglioni umplute cu ricotta și spanac: Cel mai bun mod de a mânca paste!
    Peste conchiglioni se toarnă sosul de roșii rămas și se stropește generos cu parmezan ras.
  • Etapa 9 - Conchiglioni umplute cu ricotta și spanac: Cel mai bun mod de a mânca paste!
    Se coace la 190°C timp de 20 de minute.
  • Etapa 10 - Conchiglioni umplute cu ricotta și spanac: Cel mai bun mod de a mânca paste!
    Gata!

Echipamente de gătit

Cuptor

Observații:

Cât se pastrează conchiglioni de ricotta și spanac?
Aproximativ 1 zi la frigider într-un recipient ermetic.

Putem îngheța conchiglioni de ricotta și spanac?
Da. Le puteți congela crude sau fierte.

Cu ce ​​umplutură poți umple conchiglioni?
Există multe moduri de a pregăti conchiglioni umplute. Aici sunt câteva exemple :
„Ragù” de carne, somon și ricotta, creveți și dovlecei, cu ciuperci și chiar și dovlecei, când este sezon!

Puteți folosi o pungă pentru a umple conchiglioni?
Desigur. Am folosit o lingură, dar cu o pungă va fi și mai ușor să pregătim conchiglioni umplute.

Ce pot adăuga la Conchiglioni de ricotta și spanac?
Puteți pregăti această rețetă adăugând și bechamel pentru și mai mult deliciu! Amestecați-l cu sosul de roșii când este gata.

Poze

Conchiglioni umplute cu ricotta și spanac: Cel mai bun mod de a mânca paste!
Conchiglioni umplute cu ricotta și spanac: Cel mai bun mod de a mânca paste! - poza 2
Conchiglioni umplute cu ricotta și spanac: Cel mai bun mod de a mânca paste! - poza 3
Conchiglioni umplute cu ricotta și spanac: Cel mai bun mod de a mânca paste! - poza 4
Conchiglioni umplute cu ricotta și spanac: Cel mai bun mod de a mânca paste! - poza 5
Conchiglioni umplute cu ricotta și spanac: Cel mai bun mod de a mânca paste! - poza 6
Conchiglioni umplute cu ricotta și spanac: Cel mai bun mod de a mânca paste! - poza 7

Întrebări:




Comentarii:

steve_s2022, 01/04/2024

Un cacat pe romaneste. sa il mananci cu mata, toanto!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
3 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Lasagna cu ricotta și spanac
Lasagna cu ricotta și spanac
4 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cremoase cu ricotta și somon afumat
Paste cremoase cu ricotta și somon afumat
2 porții
19 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Börek, delicatesa turceasca cu spanac
Börek, delicatesa turceasca cu spanac
4 porții
35 min
Foarte ușor
3.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Cat de multa miere putem manca in fiecare zi? Cat de multa miere putem manca in fiecare zi? Spanacul - cheia puterii? Spanacul - cheia puterii? „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează