Petitchef

Cannelloni cu spanac si ricotta

Felul principal
6 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Pentru umplutura :

350 g ricotta sau urda dulce

400 g pure de spanac proaspat bine scurs deapa,sau pure de spanac congelat

1 ou

putin ulei

un catel de usturoi

sare,piper

pesmet


Sos Bechamel :

500 ml lapte

30 g unt

30 g faina

sare,piper alb

praf de nucsoara


Pentru topping :

sos Bechamel

Preparare

  • A fiert tuburile de cannelloni,4 minute in apa cu putina sare. Le-a scurs si le-am asezat unul langa altul pe un platou pana cand le-am umplut.
  • Umplutura se face foarte simplu. A calit catelul de usturoi in putin ulei,am adaugat spanacul si am calit totul cateva minute la foc iute.Doar cat sa se evapore apa din spanac,dar rapid,sa nu piarda spanacul culoarea de verde crud.
  • A folosit spanac congelat.Daca puneti spanac proaspat,aveti grija sa fie foarte bine surs de apa.
  • A amestecat apoi spanacul cu ricotta maruntita,cu oul si daca pasta nu este destul de consistenta,puteti adauga putin pesmet care ajuta si leaga compozitia.
  • A incins untul intr-o tigaie,a adaugat faina,am invartit repede cu o lingura de lemn cateva secunde.
  • Apoi a adaugat latele rece si a mai invartit vartos cu un tel,pana cand faina si laptele s-au amestecat perfect intr-un sos matasos.Timp de fierbere, 3 minute.
  • A condimentat cu sare,piper si nucsoara. Umplem cannelloni cu pasta de spanac cu ajutorul unei lingurite.Necesita putina rabdare,dar rezultatul final merita munca de chinez.
  • Intr-un vas termic sau tava,se pune un rand de sos,un rand de cannelloni,iar sos si la urma cateva fire de parmezan.
  • Pune vasul in cuptor pentru 20-30 de minute la 200 de grade Celsius. Scoatem vasul si lasam pastele 10-15 minute sa se odihneasca.

Poze

Cannelloni cu spanac si ricotta, poza 1Cannelloni cu spanac si ricotta, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

09/04/2016

Mai ,tu nu esti romanca ,toate retetele tale sunt scrise la diferite timpuri (a fiert ,le-a scurs si le-am pus ,sunteti doua persoane care gatiti ?),hotareste-te cand scri : le-am scurs ,le-am fiert ori se scurg ,se fierb ,se pun !!!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Supa de naut cu spanac
Supa de naut cu spanac
5 porții
50 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Somon in crusta cu spanac
Somon in crusta cu spanac
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Ravioli cu ricotta
Ravioli cu ricotta
2 porții
2h5m
Ușor
3.9 / 5
Rețetă Cannelloni deliciosi cu spanac si ricotta
Cannelloni deliciosi cu spanac si ricotta
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Cannelloni cu spanac si ricotta
Cannelloni cu spanac si ricotta
2 porții
1h15m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Cannelloni cu ricotta si spanac
Cannelloni cu ricotta si spanac
4 porții
1h5m
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Ricotta - urda italianaRicotta - urda italiana

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: