Petitchef

Cannelloni cu spanac si ricotta

Felul principal
6 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Pentru umplutura :

Sos Bechamel :

Pentru topping :

Preparare

  • A fiert tuburile de cannelloni,4 minute in apa cu putina sare. Le-a scurs si le-am asezat unul langa altul pe un platou pana cand le-am umplut.
  • Umplutura se face foarte simplu. A calit catelul de usturoi in putin ulei,am adaugat spanacul si am calit totul cateva minute la foc iute.Doar cat sa se evapore apa din spanac,dar rapid,sa nu piarda spanacul culoarea de verde crud.
  • A folosit spanac congelat.Daca puneti spanac proaspat,aveti grija sa fie foarte bine surs de apa.
  • A amestecat apoi spanacul cu ricotta maruntita,cu oul si daca pasta nu este destul de consistenta,puteti adauga putin pesmet care ajuta si leaga compozitia.
  • A incins untul intr-o tigaie,a adaugat faina,am invartit repede cu o lingura de lemn cateva secunde.
  • Apoi a adaugat latele rece si a mai invartit vartos cu un tel,pana cand faina si laptele s-au amestecat perfect intr-un sos matasos.Timp de fierbere, 3 minute.
  • A condimentat cu sare,piper si nucsoara. Umplem cannelloni cu pasta de spanac cu ajutorul unei lingurite.Necesita putina rabdare,dar rezultatul final merita munca de chinez.
  • Intr-un vas termic sau tava,se pune un rand de sos,un rand de cannelloni,iar sos si la urma cateva fire de parmezan.
  • Pune vasul in cuptor pentru 20-30 de minute la 200 de grade Celsius. Scoatem vasul si lasam pastele 10-15 minute sa se odihneasca.

Rețete inrudite

YouTube


Poze

Cannelloni cu spanac si ricotta, poza 1
Cannelloni cu spanac si ricotta, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

09/04/2016

Mai ,tu nu esti romanca ,toate retetele tale sunt scrise la diferite timpuri (a fiert ,le-a scurs si le-am pus ,sunteti doua persoane care gatiti ?),hotareste-te cand scri : le-am scurs ,le-am fiert ori se scurg ,se fierb ,se pun !!!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cannelloni deliciosi cu spanac si ricotta
Cannelloni deliciosi cu spanac si ricotta
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Cannelloni cu spanac si ricotta
Cannelloni cu spanac si ricotta
2 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Supa de naut cu spanac
Supa de naut cu spanac
5 porții
50 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Spanac cu oua si smantana
Spanac cu oua si smantana
3 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă One pot pasta cu branza de capra si spanac
One pot pasta cu branza de capra si spanac
3 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Spanacul - cheia puterii? Spanacul - cheia puterii? Ricotta - urda italiana Ricotta - urda italiana

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: