Petitchef

Cannelloni cu spanac si ricotta

Felul principal
6 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Pentru umplutura :

Sos Bechamel :

Pentru topping :

Preparare

  • A fiert tuburile de cannelloni,4 minute in apa cu putina sare. Le-a scurs si le-am asezat unul langa altul pe un platou pana cand le-am umplut.
  • Umplutura se face foarte simplu. A calit catelul de usturoi in putin ulei,am adaugat spanacul si am calit totul cateva minute la foc iute.Doar cat sa se evapore apa din spanac,dar rapid,sa nu piarda spanacul culoarea de verde crud.
  • A folosit spanac congelat.Daca puneti spanac proaspat,aveti grija sa fie foarte bine surs de apa.
  • A amestecat apoi spanacul cu ricotta maruntita,cu oul si daca pasta nu este destul de consistenta,puteti adauga putin pesmet care ajuta si leaga compozitia.
  • A incins untul intr-o tigaie,a adaugat faina,am invartit repede cu o lingura de lemn cateva secunde.
  • Apoi a adaugat latele rece si a mai invartit vartos cu un tel,pana cand faina si laptele s-au amestecat perfect intr-un sos matasos.Timp de fierbere, 3 minute.
  • A condimentat cu sare,piper si nucsoara. Umplem cannelloni cu pasta de spanac cu ajutorul unei lingurite.Necesita putina rabdare,dar rezultatul final merita munca de chinez.
  • Intr-un vas termic sau tava,se pune un rand de sos,un rand de cannelloni,iar sos si la urma cateva fire de parmezan.
  • Pune vasul in cuptor pentru 20-30 de minute la 200 de grade Celsius. Scoatem vasul si lasam pastele 10-15 minute sa se odihneasca.


Poze

Cannelloni cu spanac si ricotta
Cannelloni cu spanac si ricotta - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

09/04/2016

Mai ,tu nu esti romanca ,toate retetele tale sunt scrise la diferite timpuri (a fiert ,le-a scurs si le-am pus ,sunteti doua persoane care gatiti ?),hotareste-te cand scri : le-am scurs ,le-am fiert ori se scurg ,se fierb ,se pun !!!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cannelloni cu ciuperci și cârnați
Cannelloni cu ciuperci și cârnați
2 porții
55 min
Foarte ușor
Rețetă Lasagna cu ricotta și spanac
Lasagna cu ricotta și spanac
4 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Spanakopita, plăcinta grecească cu spanac și feta
Spanakopita, plăcinta grecească cu spanac și feta
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chaussons (papucei) umpluți cu ciuperci și spanac
Chaussons (papucei) umpluți cu ciuperci și spanac
4 porții
3 h 10 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Börek, delicatesa turceasca cu spanac
Börek, delicatesa turceasca cu spanac
4 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Spanacul - cheia puterii? Spanacul - cheia puterii? Ricotta - urda italiana Ricotta - urda italiana

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează