Petitchef

Midii cu orez salbatic

O carnita usoara si o varianta rapida de a gati ceva bun si delicios,midiile sunt pentru noi un adevarat rasfat culinar,un omagiu adus papilelor gustative care rabda cu stoicism porcul de zi cu zi….iar alaturi de un prez salbatic e tot ce iti poti dori pentru o masa usoara si mai presus de toate gustoasa.

De obicei cand gatesc midii eu folosesc cam 500 gr de midii (doar carnita) pe care le spal in muuulte ape pentru a elimina tot nisipul din ele,mai avem nevoie de :

Felul principal
6 porții
20 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Intr-o tigaie incingem untul si uleiul impreuna (ca sa nu se arda untul),adaugam apoi usturoiul tocat marunt,pe care il lasam 2-3 minute pentru a-si elibera aroma,apoi adaugam midiile spalate cu grija in prealabil,sos de soia (dupa gust,eu il folosesc in loc de sare),curry (1 lingurita) si vinul si lasam totul la foc mic sa fiarba cam 8-10 minute pana cand sosul format se evapora putin.
  • Midiile se gatesc foarte repede deci in maxim 10 minute ar trebui sa fie gata,daca le tineti prea mult pe foc vor deveni gumoase si tari de accea e bine sa le tineti cat trebuie ,pana isi schimba un pic culoarea si devin portocalii.
  • Orezul salbatic l-am gatit conform instructiunilor de pe ambalaj,apoi am adaugat peste el ulei de susan pentru o aroma deosebita si un aspect lucios.La final farfuria arata cum se vede mai jos

    Pofta mare!
  • Pentru mai multe retete va astept pe blog http://papabundetot.wordpress.com

Rețete inrudite

YouTube

Midii ala marinara


Întrebări:




Comentarii:

29/06/2013

FELICITARI !!!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
12/01/2014

Nu cumva midiile se pun pe foc mai mare pina se deschid si dupa aceea se scot din carapace?asa nu stau la un loc cu cele ce nu sau deschis ca sint toxice???

(0) (0) Abuz
29/12/2013

Usor de gatit si delicios......................

(0) (0) Abuz
29/06/2013

Excellent

(0) (0) Abuz
29/06/2013

Delicios

(0) (0) Abuz
29/06/2013

E foarte buna gustoasa eu fac asa cva in loc de midi cu scoici

(0) (0) Abuz
29/06/2013

Molto buono.

(1) (0) Abuz
30/05/2013

Buna f buna

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Midii cu cartofi prajiti
Midii cu cartofi prajiti
2 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Midii ala marinara
Midii ala marinara
2 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rillettes de midii marinate
Rillettes de midii marinate
5 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cereale de orez expandat cu ciocolata
Cereale de orez expandat cu ciocolata
6 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata de orez (usor si simplu)
Salata de orez (usor si simplu)
7 porții
33 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Cum să gătim orez basmati?
Cum să gătim orez basmati?
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos Cum sa gatim midii acasa! Cum sa gatim midii acasa! Mirinul sau vinul dulce din orez Mirinul sau vinul dulce din orez

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează