Retete cu midii
Midiile sunt scoici cu carcasa dura. Carnea lor este considerata una dintre cele mai apreciate delicatese din intreaga lume si poate fi mancata cruda, la aburi sau prajita, dar indiferent de modul de pregatire ales, este obligatoriu sa se consume proaspete. Trebuie sa stiti ca midiile se consuma, de preferat, gatite la abur, eliminand astfel bacteriile retinute prin procesul de filtrare al apei. Au o carne dulce, suculenta si de culoare portocalie. Se vand vii, au un ritual de spalare si curatare, iar dupa fierbere midiile bune se vor deschide, iar cele care nu s-au deschis se vor arunca. Le puteti pregati astfel: midii cu sos usturoiat, spaghete cu midii si sos de rosii, midii cu sos de vin si rosii cherry, midii in vin alb cu usturoi si ceapa verde, midii prajite.

Midii ala marinara

Rillettes de midii marinate

Paella super rapida la multicooker cookeo

Paella cu fructe de mare - explicata pas cu pas

Midii cu cartofi prajiti

Cum se gătesc midiile cu cidru?

Midii în sos provensal

Midii cu orez salbatic

Spaghette cu midii si sos de rosii

Midii cu taitei chinezesti

Creveti cu midii si orez

Paste cu midii

Midii cu spaghete

Risotto alla marinara

Salata verde cu fructe de mare

Paella cu pui si fructe de mare

Paella de marisco (cu fructe de mare)

Paella cu fructe de mare
