Petitchef

Curry thailandez de peste

Felul principal
4 porții
5 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 limeta, sucul de la

5-6 frunze de limeta kafru

4 linguri de sos de peste

2 linguri de sos de soia

1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat

700 g file de pangasius (sau ton, sau alt peste cu carne alba), taiat bucatele

400 ml lapte de cocos

1 lingura de zahar brun

1 lingura de pasta de curry rosu

2 felii de galangal uscat

frunze proaspete de busuioc, pentru servit

1 ardei iute rosu, taiat rondele subtiri, pentru ornat

firisoare subtiri de coaja de limeta, pentru ornat

orez fiert, pentru servit

Preparare

  • Se amesteca intr-un castron sucul de limeta, jumatate din sosul de peste si sosul de soia. Se adauga ardeiul iute si pestele si se amesteca bine. Se acopera castronul cu film alimentar si se lasa pestele la marinat timp de 2 ore, in frigider (sau, cel mai bine, peste noapte).
  • Se desface pasta de curry in 2 linguri de lapte de cocos, intr-un castronel. Se da in clocot restul de lapte de cocos, intr-un wok. Se adauga frunze de limeta kafru, alangal, restul de sos de peste, zahar si mixtura de pasta de curry si lapte de cocos. Se fierb ingredientele incet, la foc mic, timp de 10-15 minute.
  • Se adauga bucatelele de peste, cu marinada cu tot, si secontinua fierberea 5 minute, pana ce sunt facute. Se ia wok-ul de pe foc, se adauga frunzele de busuioc si se amesteca rapid. Se orneaza cu firisoare de coaja de limeta si rondele de ardei iute si se serveste curry-ul fierbinte, alaturi de orez fiert. Preparatul se poate servi atat cu tacamuri occidentale, dar si cu betisoare, caz in care orezul este inmuiat in sos si apoi bagat in gura.
  • Vreau sa precizez ca in momentul substituirii ingredientelor ?titulare? cu altele, mai la indemana, calitatile organo-leptice ale preparatului final se vor schimba. Nu vor fi mai rele, sau mai bune, dar vor fi un pic diferite. Preparatul va fi foarte gustos si aromat si cu substituenti, dar nu identic cu varianta initiala. Substitutiile propuse au fost incercate de mine in mai multe randuri si pot garanta ca reteta va functiona.
  • Frunze de limeta kafru se gasesc, congelate, la magazinele chinezesti de la Dragonul Rosu. Ele pot fi aproximate cu 5 fasii de coaja de limeta late de 1 cm, plus 1-2 foi de dafin.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Curry de peste cu rosii si lapte de cocos
Curry de peste cu rosii si lapte de cocos
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Curry cu creveti si lapte de cocos
Curry cu creveti si lapte de cocos
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Salata de orez (usor si simplu)
Salata de orez (usor si simplu)
7 porții
33 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Supa de praz si lapte de cocos
Supa de praz si lapte de cocos
2 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cum sa gatesti perfect carnea de peste!Cum sa gatesti perfect carnea de peste!Ce este mai exact curry?Ce este mai exact curry?Despre conservele de pesteDespre conservele de peste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: