Petitchef

Dovleac cu piept de pui gratin

Felul principal
4 porții
40 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
220 g dovleac

300-350 g piept de pui

2 oua fierte

100-120 g cascaval ras

1 fir praz

patrunjel uscat

sare si piper


SOS:

500ml lapte

3 linguri faina

20 g unt

sare si piper

Preparare

  • Dovleacul se taie feliute de 7-8 mm,se pune intr-un vas rezistent cu cateva linguri de apa,se acopera cu folie si se da la microunde 4-5 minute.
  • Pieptul de pui se fierbe in apa cu sare,se scurge si se taie bucatele potrivite.Intr-un vas de jena se pune dovleacul fiert,pieptul de pui si prazul taiat rondele (cam 1 cm) si ouale taiate rondele.
  • Se pregateste sosul:Intr-o tigaie la foc mic se topeste untul ,apoi se adauga cele 3 linguri de faina amestecand cu telul.
  • Se toarna laptele putin cate putin amestecand continuu pana se ingroasa(aveti grija sa nu se faca cocoloase)sare si piper dupa gust.
  • Se toarna sosul peste legume si cascavalul ras.Deasupra se presara patrunjel uscat si se da la cuptor 200°C-20 minute.

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Dovleac copt pentru aperitiv
Dovleac copt pentru aperitiv
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Dovleac copt
Dovleac copt
2 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Dovleac fiert
Dovleac fiert
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Rulouri cu piept de pui si mozzarella
Rulouri cu piept de pui si mozzarella
4 porții
35 min
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Dovleac umplut la cuptor
Dovleac umplut la cuptor
3 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.