Dovleac cu piept de pui gratin

De poko
(4.00/5 - 2 voturi)

Ingrediente

- 220 g dovleac
- 300-350 g piept de pui
- 2 oua fierte
- 100-120 g cascaval ras
- 1 fir praz
- patrunjel uscat
- sare si piper
SOS:
- 500ml lapte
- 3 linguri faina
- 20 g unt
- sare si piper

Preparare

Etapa 1

Dovleacul se taie feliute de 7-8 mm,se pune intr-un vas rezistent cu cateva linguri de apa,se acopera cu folie si se da la microunde 4-5 minute.

Etapa 2

Pieptul de pui se fierbe in apa cu sare,se scurge si se taie bucatele potrivite.Intr-un vas de jena se pune dovleacul fiert,pieptul de pui si prazul taiat rondele (cam 1 cm) si ouale taiate rondele.

Etapa 3

Se pregateste sosul:Intr-o tigaie la foc mic se topeste untul ,apoi se adauga cele 3 linguri de faina amestecand cu telul.

Etapa 4

Se toarna laptele putin cate putin amestecand continuu pana se ingroasa(aveti grija sa nu se faca cocoloase)sare si piper dupa gust.

Etapa 5

Se toarna sosul peste legume si cascavalul ras.Deasupra se presara patrunjel uscat si se da la cuptor 200°C-20 minute.

Rețete inrudite


Întrebări:



De poko







Punctează această reţetă:

Video sugerat

Rulouri cu piept de pui si mozzarella




Rețete

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenRetete cu…piept de puiRetete cu…piept de puiSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale