Petitchef

Supa de dovleac

Antreuri
6 porții
15 min
40 min
Foarte ușor
Reteta belgiana a supei de dovleac. In Belgia aceasta supa nu lipseste in nici o casa in luna octombrie.

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1.5 kg dovleac


partea alba de la un praz


2.5 l apa

1 cartof

2 cuburi de legume ( sau inlocuitori )

100 ml smantana lichida

Patrunjel proaspat

Piper

O lingurita de unt /ulei

(Sucul de portocale este adaugat pentru aciditate, nu ii veti simti deloc gustul in supa)

Preparare

  • Etapa 1 - Supa de dovleac
    Taiati toate legumele cubulete.
    Topiti untul si caliti legumele 6-7 minute
  • Etapa 2 - Supa de dovleac
    Adaugati apa cat sa acopere totul si aduceti supa la fierbere.
  • Etapa 3 - Supa de dovleac
    Cand aceasta fierbe, adaugati cuburile de legume ( pasta sau ce folositi ) piper si sucul de la 2 portocale si lasati sa fiarba timp de 35-40 de minute.
    Mixati supa cu un mixer vertical timp de 5 minute pentru a deveni foarte fina si potriviti de sare si piper.
    Adaugati smantana lichida si patrunjelul tocat si serviti.

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Supa crema de dovleac
Supa crema de dovleac
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Supa de dovleac cu usturoi copt
Supa de dovleac cu usturoi copt
6 porții
1 oră
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Supa crema de dovleac (reteta video)
Supa crema de dovleac (reteta video)
6 porții
1 oră
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Supa crema de dovleac placintar
Supa crema de dovleac placintar
3 porții
45 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Supa de praz si lapte de cocos
Supa de praz si lapte de cocos
2 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei