Petitchef

Ficat de porc cu legume

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
500 g ficat de porc,

2 buc ceapa,

2 buc morcov,

1 buc cartof,

1 buc ardei gras rosu,

100 ml vin alb sec,

1 buc ghimbir

sare

piper.

Preparare

  • Ficatul se taie bucatele mici si se clateste de mai multe ori in apa rece.
  • Se lasa la uscat, se presara cu putina faina si se prajeste in ulei.
  • Cand s-a prajit pe toate partile, se scoate si se pastreaza la cald.
  • Morcovul, cartoful, ardeiul gras se curata si se taie bastonase subtiri.
  • Se curata ceapa, se taie pestisori si se pune la calit in putin ulei.
  • Cand ceapa devine aurie, adaugam morcovul, cartoful, ardeiul gras si lasam la foc mare pentru 5 minute amestecand incontinuu.
  • Stingem cu vin alb sec si adaugam ghimbirul tocat marunt.
  • Punem ficatul peste legume, condimentam cu sare si piper.
  • Mai lasam pe foc 2-3 minute sa se intrepatrunda aromele.
  • Servim cu orez care poate fi cu legume sau simplu.

Întrebări:




Comentarii:

06/09/2015

Bucatele mici ? Ai mai vazut tu bucatele mari?

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Ficat de porc prajit
Ficat de porc prajit
2 porții
35 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Ficat de porc prajit cu mujdei
Ficat de porc prajit cu mujdei
3 porții
35 min
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Ficat de porc cu sos de mustar si hrean
Ficat de porc cu sos de mustar si hrean
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2h15m
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Gradina de Paste (humus si legume mici)
Gradina de Paste (humus si legume mici)
10 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei