Petitchef

Banh bao

Felul principal
6 porții
2 ore
20 min
Dificil
Dragi iubitori ai bucatariei chineze si vietnameze, reteta noastra Banh Bao nu va lasa indiferenti! O reteta excelenta de realizat, de exemplu, pentru Anul Nou Chinezesc ;-) Urmati pasii din aceasta reteta explicati in detaliu mai jos ↓ ↓

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Aluatul Bao:

390 de gr de faina

15 gr drojdie de panificatie (sau 1 plic)

1/2 lingurita de sare

1 lingurita de zahar

2 linguri de ulei de masline

250 ml de apa


Umplutura:



150 gr de ciuperci

1 dovlecel

250 gr de carne de porc tocata

2 catei de usturoi

1 lingurita sos de soia

1 lingura de ulei de masline

cepsoara

Preparare

  • Etapa 1 - Banh Bao
    Intr-un castron puneti toate ingredientele aluatului (aveți grija ca drojdia sa nu intre in contact cu sarea, ii distruge proprietatile imediat). Se amesteca pana cand obtineti un aluat neted, apoi framantati 5 minute.
  • Etapa 2 - Banh Bao
    Formati o bila, acoperiti-o si lasati-o timp de 1 ora la temperatura camerei. Ar trebui sa se dubleze in dimensiune.
  • Etapa 3 - Banh Bao
    Umplutura:
    Decojiti si taiati morcovii fin. Faceti acelasi lucru cu ceapa, si de asemenea taiati ciupercile si dovlecelul (fara sa il decojiti). Adaugati echivalentul unei linguri de sare la aceste legume, amestecati totul si lasati sa stea 5 minute.
  • Etapa 4 - Banh Bao
    Scurgeti apa care s-a strans din legume si caliti-le timp de zece minute in ulei de masline. Dati deoparte.
  • Etapa 5 - Banh Bao
    Adaugati cateii de usturoi zdrobiti peste carnea de porc. Combinati cu sos de soia si ulei de masline.
  • Etapa 6 - Banh Bao
    Intr-o tigaie fierbinte, caliti carnea condimentata pana cand este gatita.
  • Etapa 7 - Banh Bao
    Se adauga carnea peste legume, se pun piperul si cepsoara taiata si se amesteca bine. Dati deoparte.
  • Etapa 8 - Banh Bao
    Apasati aluatul umflat pentru a scoate aerul. Apoi luati o mica minge de aluat (aproximativ 50 gr) si intindeti-o pe o suprafață de lucru pudrata cu faina. Formati un cerc cu diametrul de aprox. 10 cm.
  • Etapa 9 - Banh Bao
    Puneti acest disc de aluat in mana dvs. si puneti 2 linguri umplutura in centrul discului de aluat.
  • Etapa 10 - Banh Bao
    Inchideti acesta briosa prin prinderea aluatului si sigilati-o bine. Puneti banh bao formate intr-un cos de abur, captusit cu hartie pergament, astfel incat sa nu se lipeasca. Lasati sa stea la temperatura camerei timp de aproximativ 20 de minute.
  • Etapa 11 - Banh Bao
    Gatiti la abur timp de 20 de minute.
    Sfat mic: plasati un prosop sub capacul aparatului de abur, pentru a preveni caderea de apa care ar putea deteriorara Banh Bao.
  • Etapa 12 - Banh Bao
    Gata!

Video

YouTube

Poze

Banh Bao, poza 1Banh Bao, poza 2Banh Bao, poza 3Banh Bao, poza 4

Observații:

Gatitul la abur: Daca nu aveti un aparat de gatit la abur sau cuptorul nu are functie de abur, puteti folosi un mic cos de bambus pe care il veti aseza pe un vas cu apa clocotita.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2h35m
Ușor
5 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Linte spaniola
Linte spaniola
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Pui gong bao
Pui gong bao
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Linte cu ciuperci
Linte cu ciuperci
2 porții
1h30m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Cotlete de porc cu salvie si varza*
Cotlete de porc cu salvie si varza*
2 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: