Piftii de porc
Ingrediente
4
Rețete inrudite
Linte cu pulpa de porc
Preparare
Preparare20 min
Gătire20 min
- Picioarele se parlesc, se rad cu lama unui cutit, se oparesc apoi se spala. Se pun la fiert intr-o oala de 10 litri plina cu apa.Se acopera oala cu un capac, dar....ATENTIE! nu se acopera de tot. Se fierb la foc mic.
- Cand incep sa fiarba se spumuiesc de cate ori este nevoie. Se adauga ceapa si morcovul intregi si o lingura de sare. Cand a scazut apa cam de 2 degete iar carnea este aproape de a se desprinde de pe oase, mai completam cu 2 cani de apa si fierbem in continuare.
- Dupa ce au fiert deajuns, se dau jos de pe foc, se pun la rece (asa in oala) pana a doua zi cand se incheaga grasimea deasupra si o putem aduna.
- Se incalzesc din nou dar putin numai pentru a le adauga usturoiul, piperul, vegeta (dupa preferinte) , sarea si gelatina daca mai este cazul.
- Se scoate carnea intr-un vas mai mare,o curatam de oase si oscioare,
apoi o portionam in vasele ce urmeaza a pune piftiile si strecuram zeama peste ele. Se pun la rece pana se intaresc.
Nely`s Blog
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: