Petitchef

PIFTII DE PORC

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Picioarele se parlesc, se rad cu lama unui cutit, se oparesc apoi se spala. Se pun la fiert intr-o oala de 10 litri plina cu apa.Se acopera oala cu un capac, dar....ATENTIE! nu se acopera de tot. Se fierb la foc mic.
  • Cand incep sa fiarba se spumuiesc de cate ori este nevoie. Se adauga ceapa si morcovul intregi si o lingura de sare. Cand a scazut apa cam de 2 degete iar carnea este aproape de a se desprinde de pe oase, mai completam cu 2 cani de apa si fierbem in continuare.
  • Dupa ce au fiert deajuns, se dau jos de pe foc, se pun la rece (asa in oala) pana a doua zi cand se incheaga grasimea deasupra si o putem aduna.
  • Se incalzesc din nou dar putin numai pentru a le adauga usturoiul, piperul, vegeta (dupa preferinte) , sarea si gelatina daca mai este cazul.
  • Se scoate carnea intr-un vas mai mare,o curatam de oase si oscioare,
    apoi o portionam in vasele ce urmeaza a pune piftiile si strecuram zeama peste ele. Se pun la rece pana se intaresc.

Rețete inrudite

YouTube


N Nely`s Blog

Poze

PIFTII DE PORC, poza 1
PIFTII DE PORC, poza 2
PIFTII DE PORC, poza 3
PIFTII DE PORC, poza 4
PIFTII DE PORC, poza 5
PIFTII DE PORC, poza 6



Comentarii:

13/02/2015

Super....

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/04/2013

Super ok

(0) (0) Abuz
16/01/2013

Ffff buna

(0) (0) Abuz
23/12/2012

Super piftie,super gust.pofta buna!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Friptura de porc pe pat de legume
Friptura de porc pe pat de legume
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Piftie de porc portionata
Piftie de porc portionata
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cotlet de porc si cartofi noi cu crusta(cartofi taranesti)
Cotlet de porc si cartofi noi cu crusta(cartofi taranesti)
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Banh Bao
Banh Bao
6 porții
2 h 20 m
Dificil
3.5 / 5
Rețetă Chec aperitiv cu gris, dovlecei si morcov
Chec aperitiv cu gris, dovlecei si morcov
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei