Petitchef

FICAT DE VIȚEL CU OȚET BALSAMIC

o reteta cu iz exotic

Felul principal
4 porții
5 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Ceapa se taie în două, se curăță de coajă și se feliază.

    Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie mare și se prăjește ceapa la foc iute pentru 1 minut amestecând continuu.

    Se reduce focul, se acoperă tigaia și se gătește pentru alte 5 minute până ceapa se rumenește.

    Se scoate ceapa pe un platou și se păstrează la cald.

    Se condimentează ficatul cu piper negru.

    Se încinge uleiul rămas de la prăjirea cepei.

    Se mai adaugă și restul de ulei și se prăjește ficatul 1-2 minute pe fiecare parte până își schimbă culoarea.

    Se scoate din tigaie și se păstrează la cald.

    Se adaugă în tigaie oțetul balsamic și 3 linguri cu apă, râcâind rezidurile din tigaie.

    Se dă în foc, apoi se reduce focul și se adaugă muștarul și smântâna.

    Se readuc în tigaie ficatul și ceapa , se amestecă ușor, se reîncălzesc ușor 1-2 minute.

    Se presară cu salvie și se servesc.

    Se poate servi cu piure de cartofi.

    Poftă bună!


Întrebări:




Comentarii:

02/07/2012

;0)...........

(0) (0) Abuz
02/07/2012

Oribil si nesanatos!

(0) (0) Abuz
01/07/2012

SIGUR AI GATIT ASA CEVA VREODATA? MA INDOIESC!

(0) (0) Abuz
01/07/2012

Excelent!

(0) (0) Abuz
01/07/2012

Da suna bine, da oare pauza facuta dupa prajirea ficatului si pus iar in tigaie nu il intareste? j.v.

(0) (0) Abuz
29/06/2012

Adica ficatul de vita se face in 1-2 minute + 1-2 minute???????

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Vita stroganoff - simplu si rapid
Vita stroganoff - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Omleta super simpla cu ciuperci, sunca si patrunjel
Omleta super simpla cu ciuperci, sunca si patrunjel
1 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sos mousseline
Sos mousseline
4 porții
25 min
Foarte ușor
Rețetă Placinta cu zahar
Placinta cu zahar
8 porții
3 h 35 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Otetul balsamic traditional Otetul balsamic traditional „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua! O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează