Petitchef

Ficat de vițel cu oțet balsamic

Felul principal
4 porții
5 min
15 min
Foarte ușor
o reteta cu iz exotic

Ingrediente

Numarul de porții: 4
4 felii de ficat de vi?el a 100-120 g fiecare

o ceapa mare

4 linguri ulei de masline

o lingura de salvie

piper negru.

Sos:3 linguri o?et balsamic

o lingura mu?tar de Dijon

100 ml smântâna.

Preparare

  • Ceapa se taie în două, se curăță de coajă și se feliază.

    Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie mare și se prăjește ceapa la foc iute pentru 1 minut amestecând continuu.

    Se reduce focul, se acoperă tigaia și se gătește pentru alte 5 minute până ceapa se rumenește.

    Se scoate ceapa pe un platou și se păstrează la cald.

    Se condimentează ficatul cu piper negru.

    Se încinge uleiul rămas de la prăjirea cepei.

    Se mai adaugă și restul de ulei și se prăjește ficatul 1-2 minute pe fiecare parte până își schimbă culoarea.

    Se scoate din tigaie și se păstrează la cald.

    Se adaugă în tigaie oțetul balsamic și 3 linguri cu apă, râcâind rezidurile din tigaie.

    Se dă în foc, apoi se reduce focul și se adaugă muștarul și smântâna.

    Se readuc în tigaie ficatul și ceapa , se amestecă ușor, se reîncălzesc ușor 1-2 minute.

    Se presară cu salvie și se servesc.

    Se poate servi cu piure de cartofi.

    Poftă bună!

Întrebări:




Comentarii:

02/07/2012

;0)...........

(0) (0) Abuz
02/07/2012

Oribil si nesanatos!

(0) (0) Abuz
01/07/2012

SIGUR AI GATIT ASA CEVA VREODATA? MA INDOIESC!

(0) (0) Abuz
01/07/2012

Excelent!

(0) (0) Abuz
01/07/2012

Da suna bine, da oare pauza facuta dupa prajirea ficatului si pus iar in tigaie nu il intareste? j.v.

(0) (0) Abuz
29/06/2012

Adica ficatul de vita se face in 1-2 minute + 1-2 minute???????

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Ficat cu ciuperci si smantana la cupor
Ficat cu ciuperci si smantana la cupor
2 porții
1h45m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Ficat de vita venetian
Ficat de vita venetian
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Ficat de pui in sos de vin cu struguri
Ficat de pui in sos de vin cu struguri
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Risotto de quinoa si ciuperci
Risotto de quinoa si ciuperci
3 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă French Taco
French Taco
2 porții
45 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Gratin de cod si smantana
Gratin de cod si smantana
6 porții
1h5m
Ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Otetul balsamic traditionalOtetul balsamic traditionalMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiO mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.