-
Acasă - Petitchef
-
Rețete
-
Felul principal
-
Rețete oțet
-
Rețete cu oțet și smântână
-
Ficat de vițel cu oțet balsamic
FICAT DE VIȚEL CU OȚET BALSAMIC
o reteta cu iz exotic
Preparare
-
Ceapa se taie în două, se curăță de coajă și se feliază.
Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie mare și se prăjește ceapa la foc iute pentru 1 minut amestecând continuu.
Se reduce focul, se acoperă tigaia și se gătește pentru alte 5 minute până ceapa se rumenește.
Se scoate ceapa pe un platou și se păstrează la cald.
Se condimentează ficatul cu piper negru.
Se încinge uleiul rămas de la prăjirea cepei.
Se mai adaugă și restul de ulei și se prăjește ficatul 1-2 minute pe fiecare parte până își schimbă culoarea.
Se scoate din tigaie și se păstrează la cald.
Se adaugă în tigaie oțetul balsamic și 3 linguri cu apă, râcâind rezidurile din tigaie.
Se dă în foc, apoi se reduce focul și se adaugă muștarul și smântâna.
Se readuc în tigaie ficatul și ceapa , se amestecă ușor, se reîncălzesc ușor 1-2 minute.
Se presară cu salvie și se servesc.
Se poate servi cu piure de cartofi.
Poftă bună!
Întrebări:
Rețete inrudite
Articole conexe
Ultimele articole
Rețete
Comentarii:
;0)...........
Oribil si nesanatos!
SIGUR AI GATIT ASA CEVA VREODATA? MA INDOIESC!
Excelent!
Da suna bine, da oare pauza facuta dupa prajirea ficatului si pus iar in tigaie nu il intareste? j.v.
Adica ficatul de vita se face in 1-2 minute + 1-2 minute???????