Petitchef

Dovlecei marinati

Felul principal
2 porții
15 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Se taie dovleceii bucati potrivite,pe lung.Si apoi in bucati transversale. Se prajesc in ulei,pana se bronzeaza si se inmoaie putin.
  • Ii prefer al dente. Se scot din tigaie si se suprapun cu frunze de salvie si usturoi taiat felii. Saram,piperam. In uleiul din tigaie,se incinge putin otetul balsamic.
  • Se acopera dovleceii cu amestecul de ulei si otet. Se pun la marinat in frigider,pentru 2-3 zile,pentru ca aromele sa se imprieteneasca.
  • Se pastreaza in frigider fara probleme o saptamana. Nu am avut rabdare .Dupa 5 ore,jumatate de portie era devorata.
  • Se pot servi simpli,ca aperitiv,sau ca garnitura. Ii prefer asa,pentru ca au o aroma delicata,care nu necesita nici o companie.


Poze

Dovlecei marinati
Dovlecei marinati - poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Dovlecei marinați, carpaccio de legume perfect pentru vară!
Dovlecei marinați, carpaccio de legume perfect pentru vară!
2 porții
3 h 10 m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Dovlecei gratinati -simplu de facut
Dovlecei gratinati -simplu de facut
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Salată japoneză de castraveți marinați
Salată japoneză de castraveți marinați
2 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Lasagna cu dovlecei
Lasagna cu dovlecei
8 porții
1 h 25 m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Salata de dovlecei, branza de capra si lamaie
Salata de dovlecei, branza de capra si lamaie
2 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

10 lucruri interesante despre dovlecei 10 lucruri interesante despre dovlecei Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează