Petitchef

Iepure salbatic cu masline

Felul principal
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Bait cald :

1 l vin rosu

1 lingurita rozmarin macinat

1 lingurita maghiran

2 foi dafin

20 boabe piper

coaja razuita de la o lamaie

2 morcovi taiati rondele

2 bucati ceapa taiate felii mai grosute

1 ardei iute

4 catei usturoi taiate felii

1/2 telina taiata felii

Preparare

  • Vinul se pune la incalzit si adaugam codimentele de mai sus .Lasam sa dea in clocot pret de cateva secunde. Carnea se pune intr-un vas si se toarna peste vinul codimentat. Se adauga apoi si legumele de mai sus si totul se da la rece. Carnea se tine in acest bait timp de 2-3 ceasuri.
  • Punem slanina taiata bastonase la prajit, adaugam prazul taiat rondele si cand aceasta esta calita adaugam carnea de iepure scoasa din bait. Se sareaza ,pipereaza si se lasa la calit carnea pana devine alba .
  • Acum adaugam vinul si apa cat sa acopere carnea. Punem morcovii taiati si usturoiul feliat . Se acopera cu un capac , lasand sa fiarba pana se inmoaie carnea .
  • Cand apa a scazut adaugam maslinele taiate rondele , ciupercile si lasam sa fiarba mai departe cca . 10 minute punand si un pic de patrunjel verde tocat.
  • Se toarna smantana peste si lasam pe foc cat sa dea un clocot. Servim cu pireu de cartofi , garnitura de orez sau ,de ce nu cu mamaliguta .

Poze

Iepure salbatic cu masline, poza 1Iepure salbatic cu masline, poza 2Iepure salbatic cu masline, poza 3


Comentarii:

09/04/2014

Excelent. Poate eu as fi dat putin compozitia finala la cuptor,

(0) (0) Abuz
01/02/2014

F f bun

(0) (0) Abuz
01/12/2013

Buna si abia astept sa o pregatesc si eu

(0) (0) Abuz
08/08/2013

OK

(0) (0) Abuz
08/05/2013

Super buna

(0) (0) Abuz
24/12/2012

Tareeeeeeee gustos !

(0) (0) Abuz
09/12/2011

Mi se pare o reteta putin cam firava,..adica incompleta,si cu sicoape in informatie,...ma asteptam..din partea gazadelor la ceva inedit,cu fantezie, si cu varuiante atit de libere ale artei culinare,..cred ca se poate imbunatati reteta cu pina la 20 % pentru a avea pretentie de excelenta...dar este doar o opinmie de autodidact in domeniu..si doar amator,,,deci nu va suparati ca am opinie diferita,..

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Iepure de camp impanat
Iepure de camp impanat
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Iepure umplut, servit cu sos
Iepure umplut, servit cu sos
6 porții
2h20m
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Iepure cu mazare si morcovi
Iepure cu mazare si morcovi
4 porții
1h50m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Moelleux cu masline si parmezan
Moelleux cu masline si parmezan
4 porții
30 min
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Chec aperitiv cu feta si masline
Chec aperitiv cu feta si masline
6 porții
50 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Chec aperitiv cu sunca, masline si cascaval
Chec aperitiv cu sunca, masline si cascaval
6 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Uleiul de masline - Aurul verde!Uleiul de masline - Aurul verde!Colectie de retete cu maslineColectie de retete cu maslineCarnea de iepure – o delicatesa mai putin apreciataCarnea de iepure – o delicatesa mai putin apreciata

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: