Petitchef

Saramura de pui

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Inainte de orice, spalam bine pulpele si le curatam de resturile de pene. Daca doriti, le puteti dezosa, degresa si dezpielita. Le condimentam pe toate partile si le lasam cel putin o jumatate de ora la rece, pentru a-si trage sufletul.
  • Incingem gratarul . Pe gratarul incins asezam pulpele contimentate si le lasam pana sunt patrunse bine, avand grija sa le intoarcem pe toate partile. Cand sunt gata, le asezam intr-un bol incapator si le acoperim cu un capac.
  • Separat tocam marunt usturoiul, patrunjelul si ardeii iuti . Toate ingredientele acestea le amestecam cu 1 lingura de ulei de masline si le presaram printre pulpele de pui gata preparate din bol.
  • Peste ele turnam apa clocotita in care a dizolvat sarea si eventual am adaugat piperul macinat.
  • Acoperim iar bolul cu capac si lasam la cald pentru 10 minute. Saramura o servim calda, cu mamaliguta galbena si fierbinte, ca doar nu s-a pomenit pe lumea asta saramura fara mamaliga.

Întrebări:



Video sugerat

YouTube



Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Saramura de pui
Saramura de pui
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Saramura de pui
Saramura de pui
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Saramura de biban la grill (gratar)
Saramura de biban la grill (gratar)
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Frigarui de pui cu ardei
Frigarui de pui cu ardei
3 porții
1h10m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Muraturile de casa, ambasadorii sanatatiiMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiRetete cu…piept de puiRetete cu…piept de puiPizza delicioasă pregatită în casăPizza delicioasă pregatită în casă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.