Petitchef

Friptura de vita la cuptor

Felul principal
2 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
cca un kg carne de vita (pulpa)

frunze de salvie

2 ramurele de rozmarin

1/2 pahar de vin alb

- 2 morcovi


2 tulpini de telina

2 catei de usturoi

sare

5-6 linguri ulei de masline

cartofi (pentru garnitura)

condimente pentru cartofi

Preparare

  • Luam bucata de carne si o legam cu ata pentru bucatarie , in timp ce legam punem si frunzele de salvie si rozmarinul. Invirtim pe toate partile carnea si o saram, asa in timpul cit va sta in cuptor, sarea va intra un pic in interiorul carnii.
  • Adaugam si uleiul si bagam tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade. Atentie, tava trebuie sa fie mai mare decit bucata de carne, pentru ca va trebui sa adaugam legumele.
  • Curatim cartofii, ii taiem cuburele, adaugam sare si condimente pentru cartofi , adaugam si ulei si bagam tava la cuptor sub cea cu friptura. Curatim morcovul, ceapa, tulpinile de telina si le taiem cuburele, curatim si usturoiul acesta din urma il lasam intreg,
    iar dupa jumatate de ora de cind carnea a fost bagata in cuptor, adaugam alaturi legumele si jumatate de pahar de vin alb.
  • Invirtim daca e nevoie cartofii si lasam friptura in cuptor inca 30-45 de minute. Verificam carnea cu o scobitoare, iar daca din carne iese lichid deschis la culoare, friptura e gata, daca lichidul este de culoare rosie, inseamna ca, carnea e cruda, deci mai lasam citeva minute.Atentie nu lasat prea mult carnea in cuptor, pentru ca se usuca si devine ca o bucata de lemn sec. La un kg de carne, lasam in cuptor o ora si 15 minute, nu mai mult.
  • Cind friptura e gata, scoatem carnea din cuptor si o invelim intr-o foaie de aluminiu, inchidem cuptorul si cu usa intredeschisa lasam cartofii in cuptor, sa se mentina calzi.Tava cu legumele o punem deasupra pe aragaz si preparam sosul pentru carne. Cind legumele incep sa fiarba, adaugam o lingura de faina de griu, vin alb sau apa, eu va recomand vinul pentru ca legumele sint destul de dulci, iar cind sosul incepe sa se ingroase, inchidem aragazul, iar legumele le trecem prin sita, iar cu ajutorul unei linguri amestecam pina vom obtine un piure de legume, adica sosul.
  • Scoatem carnea din foaie de aluminiu, taiem feliute, peste feliute adaugam cu lingura cite un pic de sos, adaugam ca garnitura cartofii si servim mincarica, calda, calduta... e o fripturica foarte frageda.

Poze

Friptura de vita la cuptor, poza 1Friptura de vita la cuptor, poza 2Friptura de vita la cuptor, poza 3Friptura de vita la cuptor, poza 4Friptura de vita la cuptor, poza 5Friptura de vita la cuptor, poza 6


Comentarii:

22/10/2013

Excelenta reteta!! nota 1o!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/03/2016

E o greseala imensa sa pui poze asa mici. Oamenii vor sa vada cum arata preparatele.

(0) (0) Abuz
02/11/2014

Pai nu mi se spune ca trebuie sa fierb legumele, mi s espune dupa ce au fiert legumele!! adaug apa sau vin?! pai acum le fierbem si le strecumram mai intai si apoi adaugam vinul si faina??

(0) (0) Abuz
26/01/2014

Perfect

(0) (0) Abuz
16/12/2013

Sa vedem ?

(0) (0) Abuz
23/11/2013

Foarte buna.

(0) (0) Abuz
27/10/2013

Minunata si usoara reteta!

(0) (0) Abuz
19/10/2013

Super,incercati si voi.....

(0) (0) Abuz
02/07/2013

SUPER!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Friptura de muschi de vita cu nudeln de cartofi
Friptura de muschi de vita cu nudeln de cartofi
4 porții
1 oră
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Friptura de vita cu dovlecei la cuptor
Friptura de vita cu dovlecei la cuptor
4 porții
35 min
Foarte ușor
3.1 / 5
Rețetă Friptura de vita cu legume (roast beef with vegetables)
Friptura de vita cu legume (roast beef with vegetables)
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Vita stroganoff - simplu si rapid
Vita stroganoff - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Langustine la cuptor
Langustine la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Anghinare la cuptor
Anghinare la cuptor
2 porții
1h15m
Ușor
3.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!De ce sa consumam carne de vita?De ce sa consumam carne de vita?Friptura de miel de PasteFriptura de miel de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: