Petitchef

Friptura usoara: ceafa de porc caramelizata in bere neagra!

Felul principal
2 porții
40 min
1 oră
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
7-8 bucati de ceafa de porc

2-3 catei de usturoi

o bere neagra

putin ulei

sare, piper, cimbru

Preparare

  • Ceafa de porc se taie in bucati potrivite si se cresteaza. Se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si alte condimente daca mai doresti, dar noi nu am mai pus altceva.
  • O tava incapatoare se unge cu putin ulei si se aseaza frumos bucatile de friptura. Cateii de usutroi se feliaza fin si se pun deasupra. Se mai adauga putin ulei, respectiv se unge putin fiecare bucatica de carne, si la final se toarna peste ceafa de porc continutul unei sticle de bere neagra.
  • Se lasa la cuptor pana cand se rumeneste si carnea este bine facuta. Alcoolul din bere s-a evaporat si nu a mai ramas decat un sos dulce excelent. Pe la mijlocul procesul de gatire, tava se scoate din cuptor si se intorc bucatile de carne, ca sa se faca bine pe ambele parti.
  • Foarte simplu de preparat, inconvenientul la aceasta friptura este durata mare de coacere: mai bine de o ora.
  • Dar hai sa vedem partea pozitiva a lucrurilor: cat timp friptura e la cuptor tu ai timp sa prepari garnitura. Iti recomand sa incerci salata de morcovi cu patrunjel si usturoi!

Poze

Friptura usoara: ceafa de porc caramelizata in bere neagra!, poza 1Friptura usoara: ceafa de porc caramelizata in bere neagra!, poza 2

Întrebări:




Comentarii (13):

19/04/2015

Super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/02/2015

Excelent!!! Excelent!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/10/2013

Super buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/12/2013

Intotdeauna, simplitatea este cea care da savoare. o voi prepara de Craciun

(0) (0) Abuz
01/12/2013

Foarte buna cred

(0) (0) Abuz
23/11/2013

FOARTE GUSTOASA

(0) (0) Abuz
01/07/2013

Super

(0) (0) Abuz
27/03/2013

Superrr

(0) (0) Abuz
06/02/2013

A fost foarte delicioasa mmmmmmmmmmmmmmmm

(0) (0) Abuz
05/01/2013

M-am imbatat si eu si copii

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Friptura inabusita de porc cu bere
Friptura inabusita de porc cu bere
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Friptura de porc in saramura de bere
Friptura de porc in saramura de bere
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Friptura din ceafa de porc
Friptura din ceafa de porc
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2h15m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Salata Caesar - irezistibila
Salata Caesar - irezistibila
2 porții
1h5m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Ulei picant
Ulei picant
1 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Cum se bea un pahar de bereCum se bea un pahar de bereCiocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permisRidichea neagra - remediul natural pentru intarirea sistemului imunitarRidichea neagra - remediul natural pentru intarirea sistemului imunitar

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: