Petitchef

Gulas in varianta olteneasca cu gnochi din cartofi

Felul principal
4 porții
20 min
90 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Am folosit asa:

-1 ceapa mare;

-1 morcov si jumate;

-cam 400 g carne de vita;

-patrunjel verde;

-cativa graunti de usturoi;

-cateva linguri pasta de tomate;

-2 cartofi mari;

-faina;

-sare mare;

-piper;

-1 ardei iute rosu;

-1 ardei gras;

-1 ou;

Preparare

  • Aceasta mancare este un amestec de influenta maghiara (gulasul) cu italiana (gnochi din cartofi) si cu olteneasca (eu )
    Se caleste ceapa tocata patratele in putin ulei apoi se adauga si bucatile de carne taiate mai mare si ardeiul gras taiat patratele si usturoiul.Se mai amesteca din cand in cand, apoi adaugam si cateva linguri de pasta de tomate si mai adaugam putina apa calduta sau daca aveti ramasa niste supa de legume calduta.Apoi separat fierbem cartofii cubulete si morcovii taiati rondelute.Morcovii se vor adauga in cratita cu carnea si ceapa.Cartofii fierti bine se scurg de apa si se paseaza ca pentru piure, apoi se amesteca cu faina si un ou si sare mare.Se amesteca bine si se framanta un aluat foarte pufos.Se face un sul lung si subtire si se taie bucatele care apoi se rotunjesc in causul palmelor si se inteapa cu o furculita sau cu o forma ondulata pentru un aspect mai frumos.Se dau drumul intr-o cratita cu apa cu sare clocotita .Se fierb pana se umfla cu focul dat mai mic si cu capac, la fel ca galustele de gris.Apoi le lasam la cald.Revenim la cratita noastra unde carnea trebuie s afie moale si zeama sa acopere mereu carnea.Daca scade sau se ingrosa mai adugam apa sau supa limpede.Cand e gata adaugam si rondelute mici de ardei iute, patrun jelul si mararul verde tocat si amestecam putin pe foc,apoi stingem si adaugam si galustele sau daca vreti le puteti servi separat in farfurie sau bol.

Poze

gulas in varianta olteneasca cu gnochi din cartofi, poza 1gulas in varianta olteneasca cu gnochi din cartofi, poza 2gulas in varianta olteneasca cu gnochi din cartofi, poza 3



Comentarii:

doinita_l2018, 26/10/2018

Nu are nicio legătură cu gulyas. Scimbă numele, cel puțin din respect...

(0) (0) Abuz
John_, 18/10/2018

Bataie de joc!

(0) (0) Abuz
10/10/2013

Am sa o incerc si eu ca pare foarte buna.

(0) (0) Abuz
13/10/2011

Esti varza ....:)) cu papa tau...=))la gulas se pune faina si ou am mai auzit ha..

(0) (0) Abuz
nadejda, 19/01/2010

Super

(0) (0) Abuz
Nicolae
Nicolae, 13/01/2010

Este una preferata de mine se poate inlocui cartofi cu fasole....

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Gulas de cartofi cu carnati
Gulas de cartofi cu carnati
4 porții
45 min
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Gulas cu cartofi
Gulas cu cartofi
4 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Midii cu cartofi prajiti
Midii cu cartofi prajiti
2 porții
1h10m
Foarte ușor
Rețetă Hachis Parmentier - varianta usoara
Hachis Parmentier - varianta usoara
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Salata de linte si cartofi dulci
Salata de linte si cartofi dulci
4 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

12 retete de Cartofi copti12 retete de Cartofi coptiPiureuri de legume care inlocuiesc cu succes piureul de cartofiPiureuri de legume care inlocuiesc cu succes piureul de cartofiRetete cu cartofi dulciRetete cu cartofi dulci

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: