Petitchef

Biftec diane (steak diane)

Felul principal
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
750 g de muschi de vita, feliat in 3 bucati

8-9 cartofi noi (sau nu), cu coaja

500 g ciuperci champignon

4 linguri de ulei de masline extra virgin

Sos Worcestershire dupa preferinta, puteti pune linistiti cam 3 linguri de sos

200 ml de smantana de gatit 32% grasime

1 ceapa medie, feliata julien

2-3 lingurite de mustar Dijon, dupa preferinte

50-100 ml de cogniac (eu folosesc cogniac de 5*)

3-4 ramurele de rozmarin proaspat

6 catei de usturoi, strivit cu aparatul de "strivit" usturoiul

50 g unt

sare

piper negru proaspat macinat

patrunjel tocat

Preparare

  • A spalat carnea si am sters-o cu prosoape de hartie. Am batut carnea cu satarul. Pentru cei care nu stiu, este o metoda chinezeasca, prin care carnea este batuta cu latul satarului pe care ei il folosesc la taiat orice fel de produs. Daca l-as fi batut cu ciocanul de "snitele" as fi distrus mult mai mult fibra din carne! Asa doar fac mai subtire muschiul fara sa-i distrug toate fibrele carnii.
  • Taiem partile albe ale muschiuluiCartofii noi ii spalam bine si ii punem la fiert intregi. Cand cartofi au fiert cca 10 minute, ii scoatem, in strecuram de apa, si ii taiem pe jumatate. Ii punem deoparte, pentru ca ne vom ocupa de prepararea muschiului de vita.Intro tigaie, punem 2 linguri de ulei de masline si punem carnea la prajit, maxin 2 minute pe fiecare parte.
  • Dupa ce am prajit carnea, o scoatem pe o farfurie si o lasam sa se odihneasca. Punem o lingurita de unt peste carne. O sa-i dea o fragezime buna.Punem cartofii la prajit intro alta tigaie in care am pus restul de ulei de masline. Cartofii ii punem initial cu fetele taiate in tigaie si dupa aceea cu cealalta parte. Sa nu uitati sa puneti crengutele de rozmarin in tigaia cu cartofi, dar si 3 catei de usturoi zdrobiti. Prajiti-i uniform circa 2 minut pe fiecare parte.
  • In timp ce prajim carnea sau cartofii, taiem julien ceapa alba si feliem ciupercile.Revenim la tigaia in care am fript carnea de vita. Dupa ce am scos carnea pe o farfurie si o lasam la "odihna" punem in tigaie ceapa si ciupercile feliate. Prajim pana cand sunt facute.
  • In acest moment, luati sticla de cogniac si turnati in tigaie. Turnati fara frica, cat mai mult cogniac.Flambati serios! Faceti o flacara mare peste amestecul de ciuperci si ceapa! Nu va fie frica! Practic, alcoolul se arde si ramane doar aroma lui in ingrediente.

Poze

Biftec Diane (Steak Diane), poza 1Biftec Diane (Steak Diane), poza 2


Comentarii:

19/11/2012

Arata foarte bine

(0) (0) Abuz
18/07/2011

E foarte bine si gustos

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Biftec tartar simplu si usor
Biftec tartar simplu si usor
3 porții
20 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Vita stroganoff - simplu si rapid
Vita stroganoff - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă French Taco
French Taco
2 porții
45 min
Foarte ușor
2.7 / 5
Rețetă Biftec cu paine prajita si unt
Biftec cu paine prajita si unt
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.1 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: