Petitchef

Iahnie de fasole cu ciolan

Felul principal
4 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1/2 kg fasole

1 ciolan afumat

3 cepe



1 legatura marar

cimbru,boia,foi dafin

2-3 linguri bulion

Preparare

  • Se alege fasolea,se spala si se pune la fiert.
    Dupa ce a dat intr-un clocot se scurge zeama si se completeaza cu apa.Se toaca marunt ceapa ,morcovul si pastarnacul si se pune la fiert.
  • Se taie ciolanul in mai multe bucati si se prajeste putin in ulei.Se adauga si o ceapa tocata marunt si se caleste putin pana devine sticloasa.
  • Dupa ce fasolea si zarzavaturile s-au fiert se adauga in cratita peste ciolan si ceapa .Se completeaza cu zeama ,se adauga boia,foi de dafin, cimbru,sare ,piper si 2-3 linguri de bulion si se da in doua trei clocote.Se presara marar verde si se seveste cu muraturi.

Poze

Iahnie de fasole cu ciolan, poza 1
Iahnie de fasole cu ciolan, poza 2
Iahnie de fasole cu ciolan, poza 3
Iahnie de fasole cu ciolan, poza 4
Iahnie de fasole cu ciolan, poza 5
Iahnie de fasole cu ciolan, poza 6

Întrebări:




Comentarii:

15/07/2015

Eu folosesc oala sub presiune.

(0) (0) Abuz
05/11/2011

Pentru cate portii e reteta????????

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Iahnie de fasole cu ciolan
Iahnie de fasole cu ciolan
6 porții
1h30m
Foarte ușor
2.1 / 5
Rețetă Iahnie de fasole cu ciolan afumat
Iahnie de fasole cu ciolan afumat
4 porții
40 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Iahnie de fasole cu ciolan afumat
Iahnie de fasole cu ciolan afumat
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Salata de fasole boabe-Petitchef
Salata de fasole boabe-Petitchef
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Crochete de fasole alba
Crochete de fasole alba
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si fasole rosie
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
10 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiFasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.