Iahnie de fasole cu afumatura

(4.36/5 - 125 voturi)
10 comentarii


  • Iahnie de fasole cu afumatura
  • Iahnie de fasole cu afumatura, Poza 2
  • Iahnie de fasole cu afumatura, Poza 3
  • Iahnie de fasole cu afumatura, Poza 4
  • Iahnie de fasole cu afumatura, Poza 5
  • Iahnie de fasole cu afumatura, Poza 6
  • Iahnie de fasole cu afumatura, Poza 7
  • Iahnie de fasole cu afumatura, Poza 8
Tipul rețetei: Felul principal
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 30 minute
Timpul de gătire: 45 minute
Gata în: 1 h, 15 m
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente

- 500 g fasole boabe
- coaste de porc afumate sau un ciolan
- 2-3 cepe mari
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- foi de dafin
- o conserva de rosii in bulion
- boia de ardei dulce
- sare, piper boabe
- tarhon

Preparare

Etapa 1

Se pune fasolea la inmuiat cu o zi inainte.
Se arunca apa, se spala din nou si se pune la fiert.Dupa ce a dat in clocot de cateva ori se arunca apa respectiva si se pune apa proaspata. Acum trebuie pusa si carnea, pentru a fierbe impreuna.

Etapa 2

Se adauga si zarzavatul taiat cubulete.Se fierbe cu capacul pana cand fasolea devine moale. folosit oala sub presiune si fiert cca 45 min.
Separat, se caleste ceapa. Cu cat este mai multa ceapa, cu atat este mai gustoasa mancarea.

Etapa 3

Se adauga boiaua.Si rosiile in bulion.Dupa ce fasolea a fiert bine se rastoarna peste ceapa calita si se mai lasa pe foc 10 minute. Se condimenteaza si se pune tarhonul.

Etapa 4

Se poate adauga otet. Este la fel de buna si cu ciolan afumat, carnati, sau orice fel de carne afumata de porc. De fapt, este foarte buna si fara carne, de post.




Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5
Postat 28/12/2014, 08:15

I-mi place la nebunie acest fel de mancare.Gatesc cu placere si sunt mai sigur cand comsult mai intai un ghid.Felicitarile mele pentru acest site.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 22/10/2013, 08:51

O reteta foarte simpla si foarte buna.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 04/03/2014, 20:02

Arata foarte bine maine o incerc

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 13/03/2013, 19:21

Excelenta reteta.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 09/02/2014, 16:11

Excelenta mia mia

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 18/04/2015, 12:39

Fac maine din nou

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 16/07/2015, 17:45

Super buna

(0) (0) Abuz
2 / 5
Postat 29/08/2013, 10:51

Binisor

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 09/02/2014, 12:00

Ok

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 19/02/2014, 13:54

Ok

(0) (0) Abuz

Întrebări:



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei
(c) Madeinwork | Mențiuni legale